Corsa D GSI İçin Yay Yardım

FK 5cm güzel basar ve virajda kıç attırmaz ama araç kalkışta sağa sola çekme yapar frenleme zayıflar ve araç çabuk patinaja düşer.Yağmurlu yolda frenlemeyi ve gaza ani yüklenmeyi dene.Orjinalde görmediğin kadar eksi yönler görceksin...O yaylar sadece lowering kit yani yere yaklaşırma yayıdır.Coilover olmadığı sürece viraj kabiliyeti artırmaz...uzun vadede arka yaylar gıcırtı yapçak özellikle bol yağmur yedikten sonra.Çukurlar çekilmez hale gelcek falan...Aman aman...Orjinal yay iyidir.Ben çok çektim o yaylardan.Ama diğer markalara göre sertliği ve uzunluğu ideal...Hayırlısı olsun.

yaylar yüzünden çıkamadığım çok dik yokuşlar oldu.Sert kalkış yaptığımda aracı kaldırıma çıkarıyodum.Yağmurlu havada en ufak ani fren saçma sapan ABS yi soktu devreye.Bir de bilinmeyen bir gerçek var ki o yayların hiçbiri orjinali kadar sert değil.aksine daha yumuşak.Zaten o yüzden araç yere yaklaşıyor.Çukurlarda sertlik hissetmemizin sebebi ise yumuşaklıktan dolayı arabayı yukarı kaldıramaması yani yaylanamamasıdır.Sürekli çökük kalır.Tek avantajı hızlı giderken tümsekten geçince araç zıplamaz hemen yere çöker bi de yüksek hızlarda ya da keskin dönüşlerde araç yere yakın kaldığı için savrulma olmaz ve altına giren hava miktarı düşük kalır...Ama yağmurlu havada üçbuçuk ve yusuf tabirleriyle başbaşa kalıyor insan :)

Hocam yağmurlu havalarda pek dışarı cıkmadıgım ıcın sıkıntı olmuyor ya :) Yağmurlu havalarda bi ford connect ımız var sagolsun gırıp cıkamadıgı yer yok :D Onunla Idare Edıyoruz :D

O zaman problem yokmuş fazla ama yine de dikkat edin derim acil bir durum olur çıkarsınız falan Allah göstermesin...Aracı yere çok tatlı yaklaştırmış benim 5 kapı biraz daha basıktı.Yani yaylı olduğu belli oluyordu.sizinkisi orjinal gibi durmuş.Görüntüyü beğendim ;) ama yine de orjinal yay daima derim :)

Geri