- Konuyu Başlatan
Difüzör böyle de gayet iyi duruyor.Boya istemiyor pek de.
Benim aracım 2014 model.Fark eder mi bilmiyorum ama benim kısa farlar H7, sis farları ise H10
Hangi marka ampulleri aldın derseniz:
Kısa far için Philips H7 Crystal Vision 12V 55W 4300 Kelvin Beyaz Ampul
Sis farı için Photon H10 12V 42W 5000 Kelvin Xenon Effect Ampul
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende sizin mesajınızı geç görmekten ötürü kendi riskimi aldım . Kısa uzun takım şeklinde narva 4500K aldım h7 ve h1 sanırım.Montajınıda kendim yaptım. Kendisi ampül değiştirmeyi düşünen arkadaşlar için bilgi amaçlı şunları söyleyeyim:
-Kaputun içinde fark arkasında 2 adet kapak var.Biri kısa biri uzun için.
-Kısa farları sökmek, kapakları daha kenarda durduğu için,uzun olana kıyasla nispeten daha kolay.
-Uzun ampülleri için ise kapak epeyce içerde olduğundan sağ taraftakini cam suyu doldurma haznesi,soldakini ise hafa filtresi kutusu ve hava hortumları engelliyor.Ulaşması epey uğraştırdı ama, 1 saat kadar uğraşınca kör bir şekilde değiştirdim.
-Kısalar için olan kapaklar üzerine takılan u şeklinde bir metal parça ile kapatılıyor,uzun için olanlar ise vidalı. Vidalıdan kast ettiğim şişe kapağı gibi dünüşün kapağın kendisini döndürerek açıyorsunuz.
-Ve yine uzun farlar H1 olduğundan mütevellit, kapağı açıp fara ulaştığınızda sökmesi zor.Çünkü ampülleri yine metal bir kilit orada tutuyor,görmeden el yordamıyla o kilidi ampülün üzerinden kaldırmanız lazım.
Ama biraz Emek ile halloluyor.
Nasipse bugün yarın sis değişimide yapacağım. Yine narva. Komple değişim yapınca fotoğraflarımı paylaşırım.
Son düzenleme: