Hocam ben biraz TIS 2000' i kurcaladım ve şunları öğrendim.
1-) Tavanda şu an 3 kablo olduğundan söz etmiştim. Yeni tavan lambasındaki 4. kablo tuşları aydınlatması için çekilen ve ışığın dimlenmesine yarayan kablo.
2-) Diğer 3 kablo eskisi gibi aynı görevi görüyor. Yani tuş lambaları yanmasın dersem sök kes ve tak şeklinde olacak fakat tuşların da dimlenmesini isterim. Bunun için göstergeden falan bir hat alınabilir. Bu kısım problem değil.
3-) Tuş lambasını hesaba katmazsak 1 adet +12V geliyor, 2 tane de şase var. Şaselerden bir tanesi bildiğimiz normal şase, ötekisi BCM' deki multimeter' e gidiyor ve ışığın kademeli sönmesini sağlıyor. Kapı açıkken yanmasını istemezsek anahtarı kapalı konuma getirmek gerekli. Anladığım kadarıyla bu şaseyi kapılar ve kontak aktif hale getiriyor.
2 adet okuma lambasını kapı açık kapalı farketmez, istediğim zaman anahtarlarından yakıp kapatabiliyorum.
Ortadaki tavan aydınlatması içinse:
1-) Anahtarı kapalı konumda ve kapılar da kapalı iken lamba yanmıyor. Anahtar kapalı konumdayken multimetere bağlı şase iş başında ve kapı açılınca yanmaya başlıyor.
2-) Kapılar kapalı ve ben tavan aydınlatmasını yakmak istersem anahtardan açıp kapatabiliyorum.
3-) Tavan aydınlatmasının anahtarı sadece 2 şase arasında değişiklik yapıyor.
Şu durumda şöyle bir sorum olacak size
Benim bu tavan aydınlatmasını kapılar açıkken komple kapatmam yukarıda yazdıklarım dahilinde mümkün olmuyor değil mi? Çünkü kapı açık yada kapalı farketmez anahtarı açık konuma getirince normal şaseye geçiyor ve daimi olarak yanıyor. Kapalı konuma getirince ise kapılar açılınca yanıyor
Kafanızı karıştırdıysam kusuruma bakmayın
üstat montajı tam tamamladın mı sen bu konunu yeni farkettim ben heralde. bende bunun için baya araştırdım. montajı kaldı tam olarak yapabildin mi. sar- kırmızı- siyah beyaz bu kabloların fonksiyonunu çözmüştüm fakat tavandan gelen kablolara dağıtımı tam olarak nasıl yapacağım bilmiyorum çünkü eksik kablo var oda far anahtarının bir pininden paralel çekilecekti sanırım öyle kalmıştı aklımda..