CoRsA TEAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şu an corsa nı hangi devirde vites büyütüp yada küçültüyorsan aynı zamanlamalar içerisinde vites büyüteceğin zaman vites kolunu ileri küçülteceğin zaman geri çekerek kullanıyorsun

corsaautoshift.jpg

kapağa para vermeye gerek yok direk boyanabilir :)

boyanabilirde benimkinin üzerinde daha değişik yumuşak plastik bir kaplama var sanırım onu zımpralamak lazım aracın üzerinde çalışmak zor sökülebiliyor mu bilmiyorum ama sökmek lazım..Yazıları maskelemek lazım an az 3 kat boya uygulanacak artı verniklenecek baya yorucu bir iş artı malzemeler kaliteli şeçileceği için yaptığın masraf kapak fiyatına gelebilir :D

oo bayağı easyci arkadaş varmış. süpermiş bu ileri geri itme olayı. hiç olmazsa vites atma hazzını yaşatır ve kontrol şoförde olur.
peki bikaş bişey daha öğrenelim yakalamışken.
1-geri vites için o en soldaki yere mi çekiyorsunuz?
2-en alttaki kar resmi gibi olan düğme ne? karda patinaj mı çektirmiyor?
3-bide mesela manuelde 4. viteste gidiyoz sokaktan sağa dönecez vitesi 2 ye düşürmek gerek. önce 3 sonra 2ye devirlerini kullanarak mı iniyor yoksa tık tık iki kere geri çekince 3 ün devirini kullanmadan direk 2 ye mi geçiyor.
4- mesela 5 te giderken boşa atma şansı var mı?

walla antalyada olsanız bi tur atardık yaw :)

1-geri vites için mandalı çekip vites sağ geri konuma alınıyor
2-kar düğmesi aracı 2. viteste kaldırmaya çalışıyor patinajın önüne geçmek için..
3-4ten 2ye çekerken 3te de kavrama yapıyor..
4-en can alıcısıda bu madde.. easy de malesef boşa alınmıyor, daha doğrusu hareket halinde boş vitese alınabiliyor ancak tekrar vitese geçirmek pek tavsiye edilmiyor :D

geri vitas sağ altta
kar düğmesi 1.vitesi devre dışı bırakıyor.2.vitesle kalkış yapıyor
4 ten 2.vitese atabilirsin 2 tıklayarak
boşa atma şansı var.hareket halinde kolu sağa çekersen boşa geçiyor

yakında bir easytronik vites kullanım videosu ekleyelim böyle olmayacak :)

walla su ana kadar hiç başıma gelmedi ama hareket halinde boşa atmayı tavsiye etmiyorlar sanzımanı fazla zorluyor elinize alabilirsiniz yani her an :D... Artı boşa atmaya gerek yok boş vitesteyken gerçekten daha fazla yakıyormuş bende artık vitesleri kendim ayarlıorum otomatikte fazla yakıyor neredeyse hergün 20 km yol yapıyorum bunun 10 rampa aşağı 10 u ampa yukarı ve tüketimim yarı yarıya düştü resmen 2 hafta önce 100 liralık benzin aldım yarım depoyu az geçik çeyreğin üstünde daha benzin var :D neredeyse şehiriçi 300km yi 50 tl ye gitmişim valla demekki tam depo ile 900km yol yapar bu araba ne varsa kendinde var arkadaş valla easytronik bile olsa sen değiştirecen vitesi :D

2005 corsa c 1.3 easytronik 69.000 km de olan aracımın yakıt testi şehir içi şehir dışı karışık yarı yarıya diyebiliriz yakıt ölçümü depo fulleyip yakıt ışık yandıktan sonra tekrar fulleyerek yapıldı

toplmada 720 km yol yaptı ve bugün ışık yandı 3.39 tl shell vp diesel aldım toplamda 140 tl yakıt aldı tıkladıktan sonra deponun ağzına kadar fulledik yani 4-5 tl fazla almış olabilir

140 / 3.39 = 41.29 ltre yakıt almış

100km de yaktığı ortalama yakıt 41.29lt / 7.2 = 5.73 ltre 100 km de ortalama yaktığı yakıt

km de yaktığımız yakıt 195 krş civarı

bu arada yakıtı sheelden topladığım puanlarla aldım

bu bilgin icin cok tesekkurler ali abim... yari sehirici yari sehirdisi sanirim... bence cok guzel bi raham... size 2 soru sorucam ilk olarak 1.3 cdti corsa c 5.viteste 2000 devirde kacla gidiyo... ayrica bu deponuzu sadece uzun yolda deneseydiniz sizce kac km gidebilirdiniz... saygilarimla

Geri