CoRsA TEAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fenerbahçem 2 de 2 yaptı Efes Pilsen gibi

son 3dakikada sayı üretemedik ama sağlam defansımız aldı maçı 75-73 valencia yı yendikk

omer-onan-fenerbahce-ulker.jpg

volan mazot pompası marş motoru ön akslar direksiyon kutusu

bunlar kronik sorunları 100 bin km den sonra teker teker belirtileri başlar.

ayrıca baskı balata ön diskler arka balatalar triger zinciri 100 binden sonrada değişme vakti gelebilecek muhtemel parçalar.

Benim aracım 114 km de bu yazdıklarımdan sadece triger zinciri ve arka balataları elletmedim.

bu gerçekten değerli bir yorum çünkü sıra sıra geliyor.
dir.kutusuna alıştım artık ses sistemi yapcaz onu duymamak için.
mazot pompada kaçırmaya başladı 250 tl ye tamir takımı ile yaptırdık yeni.
bide devirdaim değişti benim extradan şarz dinamosuda göz kırpıyor gibi soğukken ötüyor kayış.
uğraşmamak içinde 100 de satacaksın arabayı ama 2 yıl daha uğraşacaz artık.

2005 corsa c 1.3 easytronik 69.000 km de olan aracımın yakıt testi şehir içi şehir dışı karışık yarı yarıya diyebiliriz yakıt ölçümü depo fulleyip yakıt ışık yandıktan sonra tekrar fulleyerek yapıldı

toplmada 720 km yol yaptı ve bugün ışık yandı 3.39 tl shell vp diesel aldım toplamda 140 tl yakıt aldı tıkladıktan sonra deponun ağzına kadar fulledik yani 4-5 tl fazla almış olabilir

140 / 3.39 = 41.29 ltre yakıt almış

100km de yaktığı ortalama yakıt 41.29lt / 7.2 = 5.73 ltre 100 km de ortalama yaktığı yakıt

km de yaktığımız yakıt 195 krş civarı

bu arada yakıtı sheelden topladığım puanlarla aldım

otomatik ve biraz fazla ş.için olabilir benden 0,30 kuruş fark var.
oda normaldir ama dışardan bakınca 195 çok gibi geldi.

abicim bu easytronıc nasıl bşey otomatikten ne farkı var ve memnun musun?
bende sonraki arabyı düşünüyorum ama opelde şanzıman nasıl üzer mi?

140.000 e kadar binsek üzer mi bizi ne diyosunuz? Bi yandan yaptığım masraflardan arabayı tam istediğim hale sokmuşken sattırmak istemiyorum ama eğer masraflı olmaya başlayacaksa yeni jant lastik angel xenon aldım 1500-2000 Tl masraf ettim demem sattırırım :)

harun ben aracımdan gayet memnunum ama bunda aracın sıfırdan beri belki bende olmasından da kaynaklanabilir

easy tam otomatik değildir ve bizim bu viteste ilk kalkışta genellikle ilk 2 viteste vites değişimlerinde araç öne doğru bir hareket yapıyor yani vites değiştirirken sanki araç nefes almak için ara veriyorr ama bunu gaza yapacağın birkaç dokunuşla azaltabiliyorsun bu dediğim olay otomatik kullanımda kendini daha çok hissettiriyor manuel kullanımlarda durum çok daha az ve sakin kalkışlarda böyle bir durum ortadan kalkıyor denilebilir

bu easy ler hakkında pek çok yorum var şimdiye kadar bana hiç bir masraf çıkarmadı aman da çıkarmasın

bu sınıfta düzel otomatik olan araç sayısı az sayıda ve corsa bu sınıfta önde gelen modellerden biridir ve nerdeyse hepsi corsadaki sistem gibi yarı otomatik ve vites değişimlerini sürücüsüne hissettiriyor bu olay da vw dsg de yok denilebilir ama bu vites seçenği için sıfırda 4-5000 tl gibi bir fark ödemek gerekiyorr

alıştıktan sonra kullanımı çok rahat sol ayak boşta uzun yolculuklarda ki sol ayak kasılması otomatik araçlarda olmaz

ayrıca dizel otomatik araç arayan kişisayısı çok ama temiz bu tipte araç az ve satılmak istendiinde normal modellerden çok daha rahat elden çıkartılıyor ve daha yüksek rakamlara satılıyorr

ben bu aracı satsam yine dizel otomatik bir araç alırım astra easy gold dsg picasso yada c5 1.6 otomatik alırdım heralde

bu gerçekten değerli bir yorum çünkü sıra sıra geliyor.
dir.kutusuna alıştım artık ses sistemi yapcaz onu duymamak için.
mazot pompada kaçırmaya başladı 250 tl ye tamir takımı ile yaptırdık yeni.
bide devirdaim değişti benim extradan şarz dinamosuda göz kırpıyor gibi soğukken ötüyor kayış.
uğraşmamak içinde 100 de satacaksın arabayı ama 2 yıl daha uğraşacaz artık.

ben yazmayı unutmuşum şarj dinamo kasnağı değiştirmiştim bende araç rolantideyken cik cik ötüyordu namussuz. 100 tl ydi galiba orjinal GM.

easytronic ben kullanıyorum memnun musun dersen değilim :)
şanzıman üzer :)

harun ben aracımdan gayet memnunum ama bunda aracın sıfırdan beri belki bende olmasından da kaynaklanabilir

easy tam otomatik değildir ve bizim bu viteste ilk kalkışta genellikle ilk 2 viteste vites değişimlerinde araç öne doğru bir hareket yapıyor yani vites değiştirirken sanki araç nefes almak için ara veriyorr ama bunu gaza yapacağın birkaç dokunuşla azaltabiliyorsun bu dediğim olay otomatik kullanımda kendini daha çok hissettiriyor manuel kullanımlarda durum çok daha az ve sakin kalkışlarda böyle bir durum ortadan kalkıyor denilebilir

yüzde yüz katılıyorum ilk sahibinin bakımı çok önemli.

şimdi otomatik kullanım tamam da manueli nasıl oluyor?
araba devrini bulunca ileri mi itiyorsun vitesi hiç birşeye basmadan.

vitesi ileri itince 1 artırıyor, geri çekince 1 azaltıyor :)

Geri