CoRsA TEAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
e heralde boyalı olacak. adam benim arabam komple boyalı ne olacak diyorsa tabıkı aracı komple boyalıdır :D niye bir genelleme yapma gereği duydunuz ki genelde araçları boyalıdır dıyorsunuz. adam arabam boyalı dıyorsa yalan soyleyecek değil ya :D

şöyle bir durum var. ben arabayı aldığımda rengi kırmızıdan turuncuya dönmüş şekildeydi. pastayla istediğim kıvama gelmedi. sıfır corsa c lerden çok farklı duruyordu. hele geceleri sokak lambası altında turuncu hal alıyordu. ve arabayı yeni almış keyifle binmeyi planlıyordum. ve boyattım. çok olumlu tepkiler aldım. gerek akaryakıt ıstasyonlarında, gerek gittiğim kafelerde valelerden (ozellikle bunları yazıyorum sureklı arabalarla haşır neşirler) arabanın boyasının tazeliğine hep övgüler laf atmalar işittim. şimdi bu insanlar bu kadar iki yüzlümü? sen arabayı boyasını beğen , sonra boyalı olunca aaa ben bunu almam bunu 2 bin lira ucuza ver. ben zaten boyatmaya 2 bin vermişim bana ve aleme güzel gözüksün diye. bence hazır insanlarımız uyanmamışken sizde bir boyalı araba alıp ucuza kapatın derim. ben şimdi alacak olsam muhtemel ciziği vuruğu boyası olan bir araç alırım. ucuza alıyorum aynı arabayı madem. niye almıyım :) ha ben satacak olsam kendi aracımı,( tavan boyasız o da baskılar sonucu) asla affetmez hakkı neyse o fiyata satardım. inanıyorumki benim arabayı alan da çıkacaktır :)

müdür sana aynen katılıyorum, çok güzel çok süper derler ama daha sonrasında ya satıom araba arıyorsan vereyim dersin, ya ben başka özellikte arıom vs. diye kıvırırlar.

ben 30 yaşındayım. 11. aracım opel vectra c idi onuda sattım 12. aracımı alacağım kısmetse corsa c olacak buda benim 5. opelim olacak. :)

çok alıp çok sattığım için pazarlıkları ve söylenen muhabbetleri ezberledik.

Hepsine oluyorda masrafı aracına göre değişiyor. Kiminde müşür var tesisat var kiminde müşür var tesisat yok. Kiminde her ikiside yok. Seçenek çok :) Şuna olur şuna olmaz kesin masraf şu çıkar diye kimse bişey diyemiyor. Araca bakılması lazım duruma göre.

araç giderken sağ ön tekerden bir ciyaklama geliyordu ama frene bastığımda çıkan balata sesi değil. sac sürtüyor olabilr dedi bir usta, balatalarında birşey yok daha gider demişti. bugün başka bir ustaya bıraktım baksın diye, bana balataların şiştiğini balataları değiştirdiğini söyledi, fiyatını sormadım 1 saat sonra gidip alacağım aracı. tahminen ne kadar bir fiyat biçer 3 aşağı 5 yukarı ona göre anlayayım kazıklanıp kazıklanmadığımı :)
(buarada sanayideki usta 50 tl demişti ön balatalar için işçilik hariç )

balata fiyatı normal

http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-C-On-Fren-Balatasi-Kucuk-Model,PR-64.html

balatalar ile disk te değişmeyecekse sonradan frenlere bastığın zaman diskten ses gelmeye başlar ıslık sesi gibi bunun için diskleri de tornaya göndermeni öneririm nedeni ise eski bakataların disk üzerinde esit olarak basınç uygulayamaz ve bazı kısımları daha çok aşınır ve yeni taktığın balata ise diskin tüm yüzayine bu aşınmadan dolayı diskin tüm yüzeyine deyemez ve ses yaparr

ya corsa c lere cruise control oluyormu ? dizel veya yıl motor seçeneği varmı hepsine oluyormu ?

corsa c lere cc takılıyor sizin düşündüğünüz 1.3 lere takılıyor ama bazı modellerde cc için alt yapı hazırdır ve takılmas kolaydır serviste aşağı yukarı 200 tl civarı gibi bir masrafı vardırr

corsa team stickerı yaptıralım mı arkdaşlarr ????

şekil ve önerilerinizi görelimmmm

Bütün ürünler elime geçti. Kendimce bi dizilim yapmaya çalıştım fakat bantla anca bu kadar tutturabildim :) Fotolar;
resm1.jpg

Resm2.jpg

Resm3.jpg

resm4.jpg

Resm5.jpg

resmmm.jpg

Evet abi akşam 6 gibi gitmişler çok şükür.
Montaj ne zaman olur bilemiyorum. Bu haftasonu eve gideceğim eğer ayarlayabilirsem yaparım. Fakat bu konuda aklıma takılan birkaç soru var.
LEDlere gelen akımı sınırlayan devre var. Bu devrenin çalışma şekli eğer kontağı çevirdiğin anda yanmasını istiyorsan kontaktan elektrik alıyosun. Eğer parkları yada farı yakınca parlaklığı yarıya düşsün diyorsan bir başka girişi daha var ona da park yada kısaların elektriğinden çekiyosun. Acaba bu uygulamaları yaptığımda arıza lambasıyla karşılaşırmıyım.

Bu iş için mecbur tamponu indireceğim. Sis kapakları nasıl sökülecek bir zorluk çıkarır mı acaba. Önce Ledleri kapağa yerleştirmek en son da farın gerekli bağlantılarını yapmak gerekecek. Açma/kapama düğmesi koymak istersem içeriye kadar kablo çekmem gerekecek.

Geri