- Konuyu Başlatan
- #3,081
celil daha önceden yapmış olduğun insignia su fiskiyesi çalışmasının videosu var mı???
http://www.youtube.com/watch?v=ThIiFzWTxB4&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ThIiFzWTxB4&feature=player_embedded
İşte arkadaşlar corsa c ye nasıl takılır sorusunun cevabı:
İşlemi yaklaşık 1.5-2 saatte tamamladım ben ama eli çabuk olan bir kişi için bu zaman çok çok daha kısa zamandada bitebilir.Tabi kendiniz kalkışıyorsanız kullanılacak malzemeleriniz yani anahtar takımlarınız hazır olsun bence.
Öncelikle leş gibi olarak tabir edebileceğim Kaputumu açtım resmen içerisi çamur deryası gibi "Acilen temizlik şart "
Motorumuzu açtıktan sonra camın altında bulunan plastik bölümü çıkartmamız gerekiyor. Bu kısmı tutan 3 adet vida bulunmakta bunların yerleri:
Bu kısımda öncelikle cam altındaki plastik bölümü çıkarmamız için silecek kollarını çıkarmamız gerekiyor. Silecek kollarının korumalarını çıkartıp uygun anhtarla söküyoruz.
Sileceklerde çıktıktan sonra camın altındaki plastiği çıkartabiliriz. Biraz zor çıkabilir arasına giren çamur su gibi maddeler yüzünden baya yapışmış oluyor. Parçaları çıkarmak için diğer parçanın tarafına itiyoruz motor tarafından kendimize doru çekme şeklinde parçayı çıkarabiliriz.
her iki parçada çıkarıldıktan sonra plastik aksama doğru giden bir ara başlık bulunmakta orayı söktükten sonra parçamız serbest kalacak"burasi biraz zorlayabilir kaba kuvvet kullanmak gerekli " bunu yaptıktan sonra parçayı güneşin altına yarım saat koyun jetlere giden hortumları çıkarmanız daha kolay olur.
Bu işlemi her parça için uyguladıktan sonra orjinal jetleri çıkarmaya geldi sıra.Jetleri çıkartırken alttaki tirnaklarına dikkat edin "Ben birini kırdım çıkarırken torna vida ile tutuyordum üstünden jete vurdum elim kaydı ve tırnak kırıldı " . Kolay bir taktik olarak fıskiyeyi tırnaktan kurtarın tırnağı yavaşça gerin fıskiyeyide üsten bastırın tırnaktan kurtulunca fıskiyenin üzerine vurun çıkar
Sıra tüm zahmetlerimize neden olan insignia jetlerini takmaya geldi. Takarken sağ taraftaki fıskiyenin ters tarafta bitimi olduğunu gördüm neredeyse motora atacaktı bütün suyu .
Yeni fıskiyelerimizi alıp yuvalarına takabiliriz artık fakat bu aşamada bence fıskiyeleri yukarı doğru eğim verin veya yukarı hareket ettirecek aleti bulun test edin " herşey takıldıktan sonra harek ettirmek baya zahmetli oluyor "
si yeterli gördüğünüzde fıskiyeleri yerlerine doğru şekilde yerleştirin ve tırnakların seviyesine gelene kadar bastırın gelmiyorsa sert bir çisimle yavaşça vurun girecektir.
Fıskiyelerin hortumlarını bağladıktan sonra plastik parçamızı araca geri takıyoruz sileceklerimizide takıyoruz ve hayırlı olsun diyoruz