Ynt: cyclone navigasyon güncellemesi...
14alkiss 14alkiss 14alkiss
Bende cyclone navi+ vs var.
Araç 2011 model yeni Astra (J)
Harita versiyonu 2010.10 olarak görünüyordu.
Güncelletmek için ilgili servislere (yetkili+özel) gittiğimde bana sd kartın arkada olduğu cihazın sökülmesi gerektiği, başka bir serviste de yazılımla kendilerinin yapabileceklerini söylediler. Yaptıgım internet araştırmasında cihazda win ce 6.0 işletim sisteminin olduğunu anladım... ancak bu sisteme normal olarak ulaşılamıyordu. (bence Servislerin müşteriyi mecbur bırakma taktiği). Ben birazcık işletim sistemlerinden anlarım geçmiş tecrübelerimden
bilirimki bir işletim sisteminde dosya işlemlerini yapacak explorer.exe diye bir programın olması gerekir diye internetten araştırma yaptım.
explorer.exe for win CE 6.0 şeklinde bir google aramasıyla 4 kb. lik bir dosya buldum.
bu programı sd karta dosya görünümlerinin altında (diğer) kopyaladım. SD kart konumundan bu dosyayı bularak çift tıkladığımda windows explorer aynı bilgisayardaki gibi çalıştı..
indirdiğim güncelleme dosyalarını sd kart içindeki infotech\Maps dizinine kopyaladım..
sistemi yeniden başlattım(Navigasyonu) menü\ayarlar\haritalar sekmesinden harita versiyonu bölümünden çoklu harita seçeneğini seçtiğimde
harita güncellemesi 2012.04 olarak değişti.
Aracı yeni aldığım için henüz yeni versiyonu test edemedim.
Güncelleme yönergeside üretici firma web sitesinde benzer tarif ediliyor.
Normal Kullanıcılar Windows dosya yöneticisine erişemediği için haliyle kolay güncelleme yapamıyorlar
Buda servislerin iş yükünü arttırıyor.
Faydalı olması dileklerimle...