- Konuyu Başlatan
Güncel
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Listeyi sana yolladım
Selim abi ben pek anlamadım bana x20xev nin sıralaması lazım bobine nasıl takılacağı kendi aracımınkini kontrol etmek istiyorumAteşleme sırası şöyle;
motor 1-3-4-2
motor kaputunu açarsan
triger tarafı sol ilk buji kaplosunu önden(kaputdan) bobin arka sola, ikinci silidir kaplo bobin ön sağa, 3 buji kapo bobinde ön sol, 4 buji kaplo arka sağ
bu sıralama kaput önünde durduğunda inşallah anlaşılır şekilde yazdım
Benim aracımda bişey yok aslında ama ışıklarda rölantide beklerken çok çok nadir bir motor anlık titriyor ama stop etme filan yok rölanti stabil belirli periyodlarla yapıyor bunu hemen 3 -4 ışıkta motordaki anlık sarsıntıyı hissediyorum ama çok kısa olduğu için önemsemiyorum ateşleme sisteminde anlık kaçak olabilirmi ? bobin bağlantısını kontrol edeceğim dediğin gibi , teşekkürler abi :good:Tufan şimdi kaputu açarsan motor önünde yanlamasına duruyor sağ tarafı triger olan kısım sol ise bobin...tamammı
triger tarafından başlıyorum,
ilk buji kaplosu 1 silindir onu bobinin arka sırası sola,ikinci silidir kaplosunu bobinin ön sağ sırasına,3 silidir buji kapşosunu bobinde ön sol tarafa,4 buji kaplosu bobinde arka sağa takacaksın yani kaputun önünde durduğun şekli ile bobine bakarsan ön iki sıra arka iki sıra görüldüğü şekli ile bu anlattığım tarife göre takılacak