arkadaşlar aracın şu an pat pat etme sorununu şükür çözdüm. anlatayım. bobine giren jak vardır. bu jakın dişlerinden biri yamulduğundan şu arızayı vermiş. " 1. silindir ateşleme sekonder arızası." bu sorun giderildi. fakat şimdi araç ilk satın aldığım günkü karaktere büründü. yani ışıklara yaklaşırken yavaşlama esnasında rolanti dengesizleşip stop etme sorunu. stop etikten sonra çalıştırıyorum fakat rölanti yine 2000-3000 arası kendi kendine gidip gelmeye devam etmekte. araç kendi kendine gaz veriyor yani. sonrada normale dönmekte. egr bobin falan değişti. ha şunuda söyleyeyim. bu 1.silindir arızasını giderdikten sonra yokuş yukarı kaptırıp çıkayım dedim fakat yokuşun yarısında gaz yememeye başladı ve stop etti.
yorumlarınızı beklerim. tşk.
Benzer bir durum benimde başıma gelmişti.Aracım vw bora idi.Ben il dışında Antalya'daydım.Tamircimi aradım hararet müşürü dedi.Ne alaka deyip yetkili servisin yolunu tuttum.Adaptasyon falan yaptılar 20 dakika sonra tekrar devir 2500-3000 lerde kaldı.Özel serviste hararet müşürünü değiştim bir daha da o sorunu vermedi.Mekanik olduğu için bilgisayara arıza kadı vermiyormuş galiba.Opelde durum nasıldır bilmiyorum.