debriyaj ayırmıyor

murat123456789

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
üstadlar gün geçtikçe araç ve sürüş bilğim artıyor (geçtiğimiz agustosta aldım ehliyeti). buna binayen araçla ilğili sıkıntılarımda gün geçtikça artıyor. aracı 5, ayda almıştım ama o zaman ehliyetim olmadıgı için eniştem kullanmıştı arabayı ve almıştık. şimdi sıkıntılar ya arttı yada o zamanda vardı fark edemedik. 2 haftadır dikkat ediyorum 2, vitese alırken debriyaj tam ayırmıyor diğer viteslerde sıkıntı yok ama 2, vitese alırken debriyaja sonuna kadar bassamda ayırmıyor ve sürtünme sesiyle geçiyor vitese.artık araçtan iyice sogumaya başladım elimi nereye atsam sıkıntı, masraf çıkıyor . tamam konfor olarak iyi ama masraflar artık benim bütcemi iyice zorlar oldu zaten lpg ve benzin aldı başını gidiyor ,annem rahatsız olmasa satıp motor alırdım.
5, aydan beri yaptıgım masraflarve sıkıntılar.
1:bujileri ve kabloları eskimiş değişti,100 lira
2:aküsü bitmiş değişti,160 lira
3:şarz dinamosu bilyası,kayışı,kömürü,konjektörü değişti,150 lira
4: 2 defa korna değişti (patlamamasına ragmen arada çalmıyordu), 70 lira
5: lastikleri eskiymiş değişti (yıl olarak eskimiş, dişleri iyiydi) 300 lira
6: arka frenleri 5 defa yaptırmama ragmen hala zayıf,70 lira
7:sağ ön tablası değişti,100 lira
bu saydıklarım yaptırmış olduklarım ve daha aklıma gelmeyenlerde var
aldıgımdan beri neredeyse 1,700 lira masraf yaptım
yaptırmadıgım hali hazırda yaptırmam gerekenler var
1:tüp beyni herhalde bozuk arada gazı kesiyor araç hareket halindeyken stop ediyor
2:debriyaj 2, viteste ayırmıyor
3:sag ön koltugun emliyet kemeri bozuk bazen tutmuyor (sadece orjinali oluyormuş oda 150 lira )
4:şarz dinamosu halen yeteri kadar şarz etmiyor iç sargıları yenilenecekmiş
5:arka fren hala zayıf
6: orta kalorifer ılık üflüyor
7:karbürötür termostatı bozuk
8:motor fitilleri eskimiş yag kaçırıyor
9:yazın triger setini değiştirecem (buna bişey demiyorum yapılması mecbur)
bu kadar masraf yapmama ragmen halen sorunlarının olması canımı çok sıkıyor. ayrıca benden daha bilğili olanlar kullansa belki bu saydıgım yapılması gerekenler artacak

Son düzenleme:
araç kaç model kardeş ...
yani yaşlı arabaya biniyor isen bunlar gayet doğal uğraşacan mecbur ...
hem saydıkların içinde öyle aman aman sıkıntılı bi durum da yok...
yaptım dediğin şeylerin çoğu da bakım zaten... akü..bujiler... buji kabloları ...lastikler...frenler vs gibi..
2,vites olayı debriyajdan ziyade 2. vites senkromeçinden kaynaklı bi durum olabileceğini düşünüyorum yada dişiliden .. debriyajından olsa araç yürümez.. zor yürür..biraz daha dikkat edersen çok sorun olmaz ...hatta şanjıman yağına baktır eksilmişse ekletirsin biraz daha rahatlar...daha da kötüye gidersen değiştirmen gerekebilir ..bunun için şanjımanın açılması lazım ..
ilk etapta bunu düşünme ...
araçta gereksiz yere sorun arama...
ve de arabandan sıfır araç gibi olmasını bekleme ...
özellikle ilk arabada butür şeyler olur ama satarsın başka alırsın gene aynı fiyat aralığında ikinci el bişey alırsan , bu kez bu yaşadıklarını baştan alırsın... bu aracı aratır pişman olursun...elindeki araca masraf etmiş isen işini görüyorsa bi süre binecen
araçtan soğudum satacam diyorsan ayrı ama bence iyi bi usta bul o dediklerini yavaş yavaş yaptırırsın ....
karar senin ...
kolay gelsin

Son düzenleme:
2. vıtesın debrıyajla alakası yok senkromec degısecek

2. vıtesın debrıyajla alakası yok senkromec degısecek
2.vites bende de sıkıntılı..araba sıcakken genelde kolay geçiyor ama hiç geçmediği de oluyor..bu senkromeçin değişim maliyeti nedir acaba_?

opeller bu yüzden dökük zaten. millet parayı zar zor yetiştiriyor alıyor bir opel. sonra bakımlarını yaptıramayınca piyasa dökük opellerle doluyor.

opele bineceksen o tadı alacaksan masraf da yapacaksın. yoksa şahin grubu arabalara binmeye devam.

opeller bu yüzden dökük zaten. Millet parayı zar zor yetiştiriyor alıyor bir opel. Sonra bakımlarını yaptıramayınca piyasa dökük opellerle doluyor.

Opele bineceksen o tadı alacaksan masraf da yapacaksın. Yoksa şahin grubu arabalara binmeye devam.
vallaha hocam kusura bakmayin ama 93 model bir arabaya sadece emliyet kemeri için 150 lira, tek güneşlik için 150 lira,orjinal katlanmayan yan aynalar için 150 lira (çifti) ve daha sayamayacagim neredeyse 0 araçlarla ayni fiyatta olan parçalari gördükçe insanin pek yaptirasi gelmiyor yani yaptiramiyor.

vallaha hocam kusura bakmayin ama 93 model bir arabaya sadece emliyet kemeri için 150 lira, tek güneşlik için 150 lira,orjinal katlanmayan yan aynalar için 150 lira (çifti) ve daha sayamayacagim neredeyse 0 araçlarla ayni fiyatta olan parçalari gördükçe insanin pek yaptirasi gelmiyor yani yaptiramiyor.

sadece senin için demedim üstat. sen de o arabayı biraz bakımsız almışsın anlaşılan. çünkü emniyet kemerini bile yaptırmayan bir adam arabasına ve kendine gereken değeri vermiyordur. senden önceki kişi aracı temiz kullanıp bakımına özen gösterseydi sen de rahat eder periyodik bakımlarını yaptırırdın. arada bir de ekstralar çıkardı tabi ama canın bu kadar sıkılmazdı.

söz konusu avrupa arabalar olduğunda opelin parçalarının öyle aman aman pahalı olduğunu düşünmüyorum ....
sizin sıkıntılı durumunuzu nakite çevirmek isteyenlere rastlamışınız gibime geliyor...:confused:

sadece senin için demedim üstat. sen de o arabayı biraz bakımsız almışsın anlaşılan. çünkü emniyet kemerini bile yaptırmayan bir adam arabasına ve kendine gereken değeri vermiyordur. senden önceki kişi aracı temiz kullanıp bakımına özen gösterseydi sen de rahat eder periyodik bakımlarını yaptırırdın. arada bir de ekstralar çıkardı tabi ama canın bu kadar sıkılmazdı.
haklısınız hocam sıkıntılar el yordamıyla günü kurtarmak amaçlı yapılmış tabi bende bu şekilde binmeyi sevmiyorum, yaptırmak istiyorum ama gelirim az oldugu için hemen yaptıramıyorum

Geri