Ynt: depomuz ne kadar mazot alıyor
mazottada aynı sey gecerlı mı acaba? bende bır keresınde 54 lt almıstım
mazottada aynı sey gecerlı mı acaba? bende bır keresınde 54 lt almıstım
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu bilgiden kesin emin misiniz?Me®t link' Alıntı:Araçlarımızın deposu 56+5=61 LT
Ana depo 56 LT, Rezerv depo 5 LT
Esasında ana depo ve rezerv depo olarak iki farklı depo mevcut değil.
Benzin kadranı 56 LT lik dilimi gösteriyor. Kadran tamamen sona dayandıktan sonra depomuzda 5 LT daha benzin kalıyor.
Kadranın bu şekilde ayarlanması benzinsiz kalmaya karşı güvenlik amaçlı olduğundan, bu 5 LT lik dilime rezerv depo deniliyor.
Kitapçıkda yakıt kapasitesi 56 lt olarak görünmekte yani doğru bir bilgiA14NET link' Alıntı:Bu bilgiden kesin emin misiniz?
56 lt olduğu yazıyor teknik föyde onu biliyorum, yedek depo 5lt kesin var mı?HaKaN link' Alıntı:Kitapçıkda yakıt kapasitesi 56 lt olarak görünmekte yani doğru bir bilgi
56 litreye ilaveten yedek depo da mevcut
[img=800x211]http://img525.imageshack.us/img525/2161/67543299.jpg[/img]
Bencede aynen dediginiz gibixylent link' Alıntı:Benim bildiğim kadarıyla yedek depo diye bir şey yok ve yakıt deposu gerçekten 56 litre; ama yakıt göstergesi depoda 5-6 litre yakıt kaldığında sanki depoda hiç yakıt kalmamış gibi gösterecek şekilde kalibre ediliyor. Yani yakıt göstergesi aslında 56 litrelik yakıtın değil yaklaşık 50 litrelik yakıtın doluluk oranını gösteriyor. Bu yüzden de gösterge deponun tamamen boş olduğunu söylese bile yaklaşık 50 km daha yol gidilebiliyor. Başka bir deyişle, aracın deponun en dibindeki 5-6 litre yakıttan haberi yok ama depo yine de 56 litre. Yanılıyor olabilirim tabii.
A14NET link' Alıntı:56 lt olduğu yazıyor teknik föyde onu biliyorum, yedek depo 5lt kesin var mı?
Öünkü bir kere ışık yandı, sonra yanıp sönmeye başladı, sonra re-fuel yazısı çıktı (yol bilgisayarından silinmeyecek şekilde) yani baya zorladım durumu. İbre dibe oturdu ve benzin aldım yanlış hatırlamıyorsam 54lt civarı.
A14NET link' Alıntı:Bu bilgiden kesin emin misiniz?
Cidden merak diyorum hakkaten kaç lt diye, çünkü ben baya zorlamama rağmen hiç 54lt yi geçemedim, ancak siz 59lt benzin aldım deyince işler karışıyor.Me®t link' Alıntı:Ben bu konuyu serviste bir ustamız ile tartışmıştım.
Servisteki iki ustada deponun rezerv kısmı ile birlikte 61 LT olduğunu söyledi.
Benimde bir çok kez 58-59 LT benzin almışlığım olduğu için sadece duyumlar ile değil, pratikte de 61 LT olduğunu söyleyebilirim.
Yani 99% depolarımız 61 LT