devir neden yükseliyo bilen varmı

ikibinelli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar 2003 1.7 dti tek kapı corsa c aracım var. benim araçtamı bir sorun var bilmiyorum ama sürat ne olursa olsun vitesi boşa aldığımda devir saatim rölantide olduğu yerde olmuyo hep yüksek ne zaman debriyaja basıyorum yada ne zaman duruyorum devir normale dönüyo bunun nedenini bilen varmı.

arkadaşlar 2003 1.7 dti tek kapı corsa c aracım var. benim araçtamı bir sorun var bilmiyorum ama sürat ne olursa olsun vitesi boşa aldığımda devir saatim rölantide olduğu yerde olmuyo hep yüksek ne zaman debriyaja basıyorum yada ne zaman duruyorum devir normale dönüyo bunun nedenini bilen varmı.

Aynısı bende de var.
Ben şu diye tahmin ediyorum.Araç vitesi boşa alınca stop etme riskine karşı otomatik olarak beyinden deviri yükseltiyor motora.

Bu arada fazla boşa atma vitesi.Kompr.bırak aracı kendi kendine viteste yavaşlasın.

teknik servislik konu

Son düzenleme:
Ama sadece giderken yapıyo olduğu yerdeyken böyle bi sorun la karşılaşılmıyo
bende uzun süre yapmamıştı yeniden başladı

valla bızım lagunada sabah ılk calıstıgında yapıyodu ve bosa alıp gıderken yapıyodu.halletık servıste...

yavaşlamayla alakası yok bunun
bende takıntı oldu bu
herkezde böyle mi ? devir neden yükselsin ki.

Bnm Corsadada Oyle Normal Sanırım Bi Sakıncası oldugunu Düşünmüyorum.

Ecotec motorlarda belli bir devirde seyrederken , boşa alıp kısa bir mesafe kat ederseniz aynı durum kısa bir süreliğine söz konusu oluyor. Yani aracın devri birden düşmesin diye ufak bir gaz verme gibi devir 1200-1300lere çıkıp normal rolanti devrine geri iniyor. Şayet durum buysa içiniz rahat olsun , aracınız kendini korumak için bunu kullanıyor.

benim otomobilimde de dururken rolanti 900 lerde filan. boşta giderken 1000'de durur. Nedenini şöyle düşündüm. Arabayı serviste kaldırdığımızda motor çalışıyor ve araç boştaydı. Sağ ön teker durmadan dönüyordu. Sanki boşta iken bile tekeri çeviren bir şey var. Usta yağ basıncından kaynaklandığını normal olduğunu söyledi ben anlamadım. çok ta dikkat etmedim. boşta giderken de aynı şey olduğunu düşünüyorum. teker dönerken artık yağ basıncımı neyse o motorun devrini artırıyor. düşüncem sadece...

Geri