Dik Yokuşta Dur Kalk Yapmak

e30 alıp her yokuşta yan kalkmak en güzeli :D

Nasıl bir memleket anlamadım ki?

Başka bir çözümde şehri değiştirmek. İnip inip çıkıyoruz bu Ankara hem arabaya hem kullanana eziyet...

eeee boşa dememişler ankaranın yolları taştan diye....

Bide taşradaki illerde 06 plaka hastalığı var. Araba Ankara plaka olunca daha değerli oluyomuş, buraya gelipte biraz kullansalar bidaha niyetlenmezler. Şu köprülü kavşaklar olmasa arabaya eziyette istanbulu sollamıştık heralde

Son düzenleme:
El frenine hic gerek yok, el freni ile kalkis yapmak acemlik bence,
debriyaj + fren + gaz bunlar ile guzel bi karisim yapabilirseniz en dik rampalar bile duz yok gibi gelir size.
Tasviyem ,
biraz ayak egzersizi yapmaniz, pedallara ile motor arasindaki akustik sese kulak verip araciniza yon vermeniz en guzeli.
Sol ayaginiz debriyajda iken, sag ayaginiziin yarisi frende yarisini gazda tutun.kalkmaya niyet ettiginiz zaman debriyaji ceyrek pedal yukari kaldirip ayaginizin frende olan kismini yavas yavas kaldirip gaza yavas yavas yuklenirken sol ayaginizin debriyaj ile temasini kaldirin.ve gaza basin.
He bu isi biraz denedikten sonra yapabileceginize inaniyorsaniz arka lastige bir tane yumurta koyun.yumurta testi yapin.bakalim arabayi kaydirmadan kaldirabiliyormusunuz birde siz gorun...

arkadaşlar bahsettiğim yokuş tarzı 30 derecelik yokuşlar değil... 45 derece rampalardan bahsediyorum.... yani el freni de dahil rampa manyaaa oldum.... araba harbi zorlanıyor...

sıradaki denemem şu yarım ayak fren yarım ayak gaz olayına girecem... bakalım durum ne olacak...

Son düzenleme:
bıldıgım kadarı ıle turkıyede 45 derecelık yokuslar yok dostum.
sen nerden buldun bılmem ama olmadıgı kanısındayım.
kaldıkı her aracın kendıne aıt tırmanma derecesı var, bunu bazı araclarda teknık ozellıklerınde yazıyor.
45 lık acıyı cıkan bı aracta yok :d
yanı bugun sana bısey yok dostum:D

arazı aracları harıc bınek aracları kast ettım. yanlıs anlasılmasın demem

Geri