Dik Yokuşta Dur Kalk Yapmak

otomatik vites sevenler derneği hepinize işlerinizde kolaylıklar diler. yardım lazımsa dernek üyelerimiz rampada itebilir, el freninizi sizin yerinize çekebilir. ama debriyaj konusunda biraz acemiyiz beceremeyiz.
alınganlık yok dimi, şaka nihayetinde.

Çok güldüm buna:) Huzur otomatikte

ankarada geçenlerde tcdd yollarının ordan numune ve altındağ belediyesine kadar yoğun trafikte dur kalk yapa yapa çıktım vectra-a hiç sorun yapmıyor :) hatta yarım debriyajla rampada tuttuğumda oldu ama ne kadar doğru bilmiyorum

yokuslarda en mantiklisi el frenini kulanmak, aslinda en mantiklisi arabayi zorlamadan kaldirmak, benim arac 86000 km de ve baski balata hiq degismedim, hala cok iyi durumda

ya bu corsa 1.3 ler olum ya rampada arabayı kaldırıncaya kadar sırtımda 50 kg seker cuvalı var sankı :D

benim 1.7 dti en dik yokuşta dahi rahatlıkla kalkıyo. kavramayı çabuk yakalamak önemli. dieseller benzinliden daha rahat kalkıyor zaten. el freni tabiki kullanılmalı ama çoğu corsada el frenleri 4 çentik çekiliyor oda en tepede zor tutuyor yokuşta kullanmak zor oluyor. diğer opellerde el frenleri nasıl bilmiyorum ama brodwaylerde volvolarda benim c3 de cırt diye çekiliyor ve yokuşta el freni rahat kullanılıyor ama 1.7 corsamda ıııhhhhh. bide kol dayama var üzerinde:)

sıkıntısız en dık rampalarda bıle kalkıyorum..baskı balatam yenı cillop gibi..
zaten arabada 1.7 sıkıntısız anında kelle sallıyor ve dırek kalkıo..
en guseli buyuk motor arac kullanmak :)

sıkıntısız en dık rampalarda bıle kalkıyorum..baskı balatam yenı cillop gibi..
zaten arabada 1.7 sıkıntısız anında kelle sallıyor ve dırek kalkıo..
en guseli buyuk motor arac kullanmak :)
+1
ne kadar tork o kadar rahat kalkıs ;) gerci artık 1,7 leri de buyuk motor kabul etmeye basladık bakalım daha ne kadar kuculecek motor hacimleri :)

Bu işten kurtulmak için baskı balatan zarar görmesin , geriye kaydırma yapmayım , el freni kullanmayayım diyosan bian önce KONYA ya taşınmak gerek bence:D:D:D:D

konyanın bi ucundan bi ucu gözüküyo, rampa faln yok...

Geri