Dik Yokuşta Dur Kalk Yapmak

El frenini hiç denemedim,bugün deneyeceğim. Rize de yaşıyorum, bir çok yer dik yokuş ve keskin virajlarla dolu. kullanmak başlarda zor geliyordu ama zamanla alışılıyor. buralarda hızlı araba kullanabilen formula yarışlarına aday olabilir.:)

el frenini kullanmak en kesin çozüm..

ben ışıkta dahi dursam el frenini çekerim. bazılara acemilik olarak yorumlasa da ben halimden memnunun bilmem kaç sn neden ayagımı frenin üzerinde tutayım ki yada kalkarken kendimi neden kasayım ki ;)

aslinda debriyaj ayarini biraz dahaasagidan kavramasi icin ayar yapilabilir bence hem arabada daha tatli bir kalkis olur hem yokuslarda yardimci olur...

Kim ne derse desin yokuşta el freni kullanmadan kalmak marifettir.Fakat el freniyle kalkmakta acemilik değildir,marifetsizlik oluyor galiba :D

Ben eL Frenini çekmeden kalkıyorum Bizim buralarda Ona Yarım Debriyaj diyorlar Ama el freniylede kalkıcagım yerlerde oluyor tabikide...

depriyaj kavrama mesafesi ayak alıştıkan sonra el freni okadarda önemli değil :D

peki arkadaşlar yarımotomatik arabalar bu rampalarda ne tür atraksiyonlar yapıyor merak ettim ben şahsen fren ve gaz kombinasyonu kullanıyorum bunun bir zararı olurmu acaba baskı balataya yoksa en sağlamı el freni mi dersiniz

Bende otomatik kullanıyorum,frenden çekip gaza basmak yeterli,öyle frene basıp kalkmaya gerek yok,çünkü araç geri çok az kaçar ya da hiç kaçmaz.....

ben geçen 1 sitenin kumsalına indim aşırı dikti el freni bile bayırda işe yaramadı kaydırıyodu aracı o kadar dik bayırı yarım debriyaj çıktım nasıl balata koktu korktum içim gitti arabaya :S bişey olmamıştr inş servise bakıma gittiğimde göstercem astra h lerde alışamadığımdanmı bilmiyorm trafikte her zaman 2 yi yemio ywaş gderkn gaz ymiyo araba.dururkende devirli kaldırmak lazm ufak bayırlarda fln titriyo araba

Geri