Dizel aracı olanlar yandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k@dir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Avrupa co2 yapıyor avrupadaki sistem ornek alacaklarmis yaa yirttik o zaman aman her yerde nox demeyelim yerin kulağı var derler :)))

avrupa iyidir:D

co2 olarak dizeller sorun yaşamaz ancak değerlendirmeyi NOx olarak yaparlarsa dizelleri satmaya başlasak iyi olur:D
NOx yaparlarsa vay halimize. Şimdi birisi google'da aratıp bizim konuyu görürse direk NOx'den basarlar bize :sopa: Nasılsa CO2'den fazla para kazanamayacaklar.

hemen herkes kendi derdine dusmus bile. bende dizel arac karsitiyim. dizel araclar cevreyi resmen katlediyor. duzenlemeyi c02 olarak dusunmeyin. dizel aracin salgiladigi bircok baska zehirli gaz var. bence dizele vergi bindireceklerine benzinlideki vergiyi dusursunler.
ama her ne yapacaklarsa yapsinlar; Allah belalarini versin. bunlar adami yolmadan baska birsey dusunmezler cunku. adamin hali vakti yerinde olsa zaten 10 yasinda araba satin almak istermi ki? konforlu bir arabaya binmek isteyen adam nasil 3 yasini gecmemis guzel bir ne bileyim bmw alsin mercedes alsin. adam zaten konforlu diye 10 yasinda 12 yasinda vectra aliyor. sen simdi git ondan eskidi ve motoru buyuk diye bir ton vergi al. oldu canim baska.

canımızı alsınlarda kurtulalım

Arkadaþlar her halükarda benzinli dizel fark etmeden yeni vergi sistemini bahane edip bize geçirecekler galiba :)

Ve eğer euro normlarına göre vergilendireceklerse gerçekten, ozaman motor hacminin bir anlamı kalmıyor.
Kimse 1.3 veya 1.6 nın yüzüne bakmaz:)
ben direk 2.0 dizel alır gezerim:)

Madem avrupa kanunlarını tartışıyorlar o zaman ben derim şu an 1300 diesel için almanyada vergi 123 euro hadin indirsinler göreyim :)
2.0 benzinli için ise 40 euro hadi göreyim devleti euro 4 fiyatı bunlar...
Ey hükümet ben yasayı bu avrupa standartında kabul ediyorum
2000 motor euro 4 = senelik 40 Euro buda 100tl eder
1300 diesel euro 4 = 123 euro senelik eder
1600 benzinli euro 4 = 32 euro senelik eder
1700 diesel 4 euro = 161 euro senelik eder hadin ey hükümet madem avrupa yasası o zaman o fiyatları isteyruk hadi yiyorsa

Geri