Dizel mi Benzinli mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan chidely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

chidely

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadsaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.Bu aralar bi araç alma çabası içerisindeyiz.Fakat bir türlü karar veremedik nasıl bi araba alacağımıza.Dizel clio geçiyo aklımdan fakat yılda 15000 km yapacak birine göre dizel almak cazip olurmu acaba diye üstadlara bi sorayım dedim.Bildiğim kadarıyla dizellerin bakım masraflarıda kabarık oluyomuş.Bakım masrafları ve aracın ekonomik olması göz önünde tutulunca hangisi ağır basmalı ?
Cvp verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

temiz bir dizel clio tavsiye ederim.ben yeni aldım 2006 model 1.5dCİ.uzun yolda 10,5 kuruş yakıtı var hem de ortalama 100-110 gitmek kaydıyla.hele de 15 bin yapıyosan kesinlikle amorti eder.bakım hadisesine gelince;iki güne bir motor indirecek ya da enjektör değiştirecek değiliz herhalde:Ddizel motoru usulünce kullanırsan benzinliden daha dayanıklıdır.ama 2.el bir dizel alıyorsan mümkün olduğunca tanıdıktan almakta ve az km yapmış olmasında fayda var.mesela sürekli normal dizel kullanılmış bir dizel saatli bomba gibidir.tabiri caizse her an insanın elinde patlayabilir.dediğim gibi yakıt temiz olsun 15 bine bir bakımını yaptır sonra bas gitsin korkma;)eğer sıfır alacam diyosan o zaman hiç sözüm yok şiddetle tavsiye ederim.

bende dizel tercih ediyorum yillarca benzinli kullandin tam bir dizel karsitiydim taki dizel alana kadar 15,000 km bencede yeterli dizel tercih etmen icin..bakim olayina gelince bence okadarda ürkütücü degil..en azindan es güclerdeki benzinliden cok daha kuvvetli...

daha fazla tork sağlıyor ve düzgün sakin kullanılmış bakımlı bir dizel bir dizel sorun çıkarmaz
bence dizel almalısın

2. el alacaksanız yıllara sarilerdirilmiş km hesabına girmenize gerek yok. 2. ellerde dizel-benzinli fiyat aralığı sıfır km kadar fazla değil. yorulmamış temiz bir dizel almanızı tavsiye ederim.

2006 corsa cdti kişisel olarak ilk aracım, gozum gibi bakıyorum ki 20000lerde falan bile sanki yeni almışım gibiydi. O zaman keşke sıfır yerine boyle temiz kullanılmış bişey alsaydım demiştim kendime. 2.el alacaksan ben de temizinden bir dizel al derim. yakıt masrafı ciddi komik oluyor. bakımına gelince de benzinli ile arasında cok fark oldugunu zannetmiyorum. en azından ben hırpalandıgımı hissetmedim.

Bizim şirkette 2006 model Clio 1.5 DCI vardı Sedan. 1 sene içinde 170.000 kilometre yaptılar. Her gelen bindi, her gelen kullandı. Hala tıkırı yok. Basıyorsun gidiyor. Bakımları düzgün yapılmış. Clio'yla dikkat edeceğin bir konu, yüksek hız. Leylek gibi geziyor, rüzgar sesi aynen içeride. Bunlarda bazı eksileri. 100-120 den sonra arabanın ayakları kesiliyor.

dizele iyi bakarsan,benzinli bir aractan daha cok ömür saglarsın aracına..

Geri