Dizel mi Benzinli mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan chidely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yorumlara bakılırsa arkadaşlar herkes dizel arabadan yana :D böle giderde bende arabamı satıp dizele geçeceğimm

Bende dizel diyorum ;)

kesınlıkle dızele karşıyım ama tabıkı kötü olduğu veya baska bir sorunu oldugu için değil sadece ısınamadıgım ve benzınlı kadar gitmemesı yüzünden:)dizel arabada 2. el 3 4 yasında alacaksanız kesınlıkle bulaşmayın derım.turbu vs. gibi sorunlar çıkarttıgını çoğu kişiden duydum.

kesınlıkle dızele karşıyım ama tabıkı kötü olduğu veya baska bir sorunu oldugu için değil sadece ısınamadıgım ve benzınlı kadar gitmemesı yüzünden:)dizel arabada 2. el 3 4 yasında alacaksanız kesınlıkle bulaşmayın derım.turbu vs. gibi sorunlar çıkarttıgını çoğu kişiden duydum.

benzinli kadar gitmiyor mu?
ne acıdan?

dizelin tek sevmedığim tarafı traktor gıbı calısıyor olması :) dizelde clio asla bence corsa falan daha mantıklı gıbı :)

benzinli kadar gitmemesi mi ? :eek:

dizel araçlar neden benzinli kadar gitmiyor onu anlamadım. Siz heralde yeni tip dizel motorlu araca hiç binmediniz.

Ben benzinli kullanıyorum, bende yıllık 10 -15 bin yapan birisiyim, bana benzinli daha sevimli geldiği için tercih ediyorum, dizel bana fazla gürültülü geliyor.Dizel daha cabuk ivmelenip bir anda yogun güç üretebiliyor,hız açısından da benzinliden eksiği yok fazlası var.Mesela benim şirket aracım 08 polo dizel, ama ben yinede kendi 1.2 corsamı da daha çok seviyorum :) otobanda polo da corsa gibi gidiyor ama benzinlideki keyfi ben dizelden alamıyorum. Dizel benzinli arasında seçim rakamları bir yana bırakırsan tamamen keyfi bence, uzmanlar belli km ve belli süre altında kullanacaksan dizel önermiyorlar ama dizel kullanan kişilerde pahalı alırsın pahalı satarsın fikrini savunuyorlar.Ama unutmamak lazım ikinci elde benzinli bir aracın daha güvenli oldugunu düşünüyorum.

Ülkemizde 4-5 yıldır dizele bir eğilim var, satış rakamlarında dizeler artık benzinliyi geçtimi bilmiyorum.Ama bunu getirisi artık ikinci el apzarlarında 100-150 bin arası dizeller ile dolacak.Herkes de olan az km yapmış bir dizel bulmak lazım fikri, piyasa şartları ile çelişeceğinden ister istemez dizellerin de fiyatı artık benzinlilerden farklı olmayacak.Halihazırda galerilerde şirketlerden çıkma yüksek km li bir çok dizel araç bulmak mümkün.Bunların fiyatları da benzinli kardeşlerinden de düşük. Dediğim gibi, kendi kullanım şartların, bütçen ve beklentilerin ile düşünüp karar vermelisin.Çünkü bence tamamen senin seçimine bağlı bir durum.Zaten dizel yada benzinlinin bariz bir avantajı olsa, satış rakamları diğerinden çok fazla olurdu :)

valla az km yapılmış olsun falan deniyorda , diesel bir motorun ömrü benzinli bir motordan daha fazladır ki. En saçma sapan kullanımda bile diesel motorlar rahatlıkla 500binleri bulur. Bir diesel motor; sürekli dip gaz yapmazsanız, kanırtmazsanız, bakımlarını aksatmazsanız, yağını kaliteli kullanırsanız, turbosuna itina gösterirseniz uzun, upuzun yıllar size eşlik eder. Çünkü diesel teknolojisi uzun yıllar ve uzun km'ler dayansın diye imal edildi ve geliştirildi.. Mesela şehirlerarası otobüsleri, yada kamyonları, minibüsleri falan düşünün. Bir otobüs bir kaç yılda 1milyon km'yi doldurur ve 5-6milyon kmyi sorunsuzca tamamlar. Bizim otomobillerde kullandığımız diesel teknolojiside bu teknolojilerden geliştirildi. Bence benzinli alacaksanız kmsi az olsun derim :)

Öte yandan ben senede taş çatlasın 7-8bin km yaparım ama gittim diesel aldım. Çünkü araba temizdi. Ben derim ki eğer 2.el alacaksanız yakıtına fazla takılmayın; araba temiz olsun, içinize sinsin. Bu daha önemli.

dizelin tek sevmedığim tarafı traktor gıbı calısıyor olması :) dizelde clio asla bence corsa falan daha mantıklı gıbı :)

Yeni çıkan hangi dizeller traktör gibi çalışıyor anlamadım.

bencede clio yerine corsa daha mantıklı.

dizel kullananlar turboyu uzun ömürlü tutmak için ne yapmak gerekir..30-40 sn beklemekten başka

Geri