double clutch (cift debriyaj)

vites küçültürken bahsettiğiniz o yığılmanın olmaması için biraz gaza basarak ayağımızı debriyajdan çeksek yine olur bence...
onu denedim olmuyo yine yığılıyo

Bide araba cok guzel cufluyo yapinca :D sollarken falan yanindaki ambale oluyo :P

debriyaja iki kere basacağımıza bi ayağımız debriyajda vites değiştirirken hafif gaz versek ( ara gazı oluyor bu :D ) aynı şey olmaz mı :D

Yeni araçlarda problem yaratır bence. Özellikle turbolu araçlarda bazıları bu işlemi yapıp ara gazı da verince turboya zarar veriyor. Bu uygulama (özellikle eski 1950-1990)traktör - kamyonlar ve otobüslerde kullanılan bir yöntem.

debriyaja iki kere basacağımıza bi ayağımız debriyajda vites değiştirirken hafif gaz versek ( ara gazı oluyor bu :D ) aynı şey olmaz mı :D
yok ara gazıyla kıyasladım farklı sonuç veriyor.
ara gazı bu değil arkadaşlar,

sanıyorum düşük viteste hızlanma ihtiyacı olacağı durumda adamlar bunu mevcut hızdan kaybetmemek için yapıyorlar

zararlı bişeymiş gibi gelmiyor bana ama boşa benzin atmak işte :)

zor bişeye benziyo şanzımanı elimize almayalımda.:d

o kadar büyütülecek bir durum değil. Ben yapiyorum.
Kesin sizde yapiyorsunuzdur. Hiç acil işiniz olmadimi veya biriyle kapişmadinizmi. O esnada yaptiğiniz olaya odaklandiğiniz için ayaklarinizin hizini ölçemezsiniz tabiki. Ama bence kesin böyle bir durumda hepinizin ayaklari en az bunun kadar seridir.

Geri