Dürüstçe cevaplayabilir misiniz?

vectra 1.6 türkiyenin en cok binilen modeli, bukadar gitmiyo, cekmiyo,cok agir kaliyorsa neden cok biniliyor ben ce okey araba agir konforlu 1.6 motor biraz zayif gelebilir ama Türkiye sartlarinda idaal diye düsünüyorum..
En çok binilen olmasının nedenleri;

1- En büyük nedeni vergi avantajı,
2- Sıfır kilometre Opel'lerde motor hacmi büyüyünce fiyat da (aşırı) büyüyor,
3- Ülkemizde 2000 motorlu araçlara çok yakıt tükettiği sanılarak öcü muamelesinin yapılması. Ben de yakıt konusunda korkarak almıştım ama şimdi iyi ki almışım diyorum. Önceden ağırlıklı olarak 1100, 1300, 1600, 1700 cc'lik araçlar kullandım. Şimdiki 2000 cc'lik aracım hem hepsinden daha iyi ve güçlü hem de hepsinden daha az yakıyor. Çünkü teknolojisi diğerlerinden daha yeni.
4- Millet olarak büyük bir kesimimiz teknolojik gelişmeleri takip etmeğe çalışsak da, ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Halen büyük bir kesim 1300 cc'lik bir motorun 100 beygir üzerine çıkacağına inanamıyoruz veya hemen bu tür donanıma sahip araçların servise girdiğinde çok fazla masraf çıkaracağına inanıyoruz. Hemen parça fiyatlarını kuş serisi markalarla kıyaslarız.

Siz hiç ABS+Çift hava yastığı+İmmobilayzer+Yol bilgisayarına sahip kuş veya benzeri bir araca denk geldiniz mi? Ama maalesef halen piyasayı bu araçlar belirliyor.

1.6 motorun tam hakkını veremediği doğrudur ama fena sayılmaz. ayrıca yüksek devirlere kullanmadığın taktirde yakıt tüketimi de kötü değil, basarsan her benzinli araba da olduğu gibi yakıyoo :) bizzat denedim:)
Tamamen katılıyorum. Yakıt gideri+performans beklentileri tamamen kişiseldir. Hızlı gitmek istiyorsan daha fazla gaza basarsın, bu da tüketimi artırır. Normal bir beklenti içinde olanlar için bence yeterli bir araç.

f1 katılmayacaksanız problem olmaz :)

bu tamamen beklentiyle alakalı bir durum o kasa o motoru kaldırmasa opeli mühendisi o motoru takarmı gerizekalı mı bu adamlar çok seri bir araba isteyen parası olan giden 2000 motor alır, yok ben vergisi az olsun az yaksın ekonomik olsun diyende gider 1600 motor alır olay aslında bu kadar basit

1.9 cdti, hem ekonomik hem performanslı. Vergisi yüksek, fiyatı pahalı diyenler olabilir, dizel-benzin farkı bu açlığı kapatır.

ülkemizdeki ÖTV oranları 1600cc ye kadar olan arabalarda %37,1600-2000cc arasındaki arabalarda %60,2000cc ve üzeri araçlarda %84 oranında olursa 1600 motor vectranın çok satması doğal başka bir büyük sebebide Vectra B deki gibi turbosuz 2000 motor,Vectra C de yok maalesef.yakıt olayına gelirsek 1135kg olan astra 7.5 yakarken 1320 kg olan vectranın astra kadar yakması mantıklı değil

hocam karadenizin eğimli yollarınada slalom yaparak ve drift ederek yada ralli yaparak dolaşmak istiyorsan vectra c yi alma! Ha ben ailemle çoluk çocuğumşla güvenli bir şekilde seyhahat edicem, alman mekaniğine güveni sağlamlık istiyorum diyorsan vectra c 1.6 yeterde artar bile. Önemli olan sizin sürüş tarzınız ve aracı kullanma şekliniz. bende 2004 vectra c elegance var ankarada 8-9 lt şehir içi kış mevsiminde yakıyorum. Vergisi ilk taksit 230 küsür ödedim.

Comfort'lar 1260, Elegance 1285 kg 1.6 ruhsat bilgileri. c1 kasanın.. lpg taktırırsanız 1350 civarı olur sanırım.

Eski aracımda '04 Elegange 5 kişi (toplam 450 kg) + kalem bile giremeyecek şekilde yüklü bagajla niğde-antalya gelmiştim meşhur akseki rampalarında 3'den aşağı hiç düşmedim. Yolu bilenler bilir.
2 yılda 2 defada balata kokusu geldi; birinde bilmediğim çok dik asfaltsız köy yolunda birindede oldukça dik bir rampayı geri geri çıkmaya çalışırken; ilkinde arabaya acemiydim ve klima sonuna kadar açıktı, diğerindede yol çok tersti hızlanamadan geri geri manevra yapıp çıkmam gerekiyordu+ o yerinde acemisiydim :)
Neticede araca alıştıktan ve gsi performansı beklemedikten sonra gayet güzel bir seçenek bana göre parasına göre.

araba temizse bence al... ben kullandım. hee ne olur birz devirli sürersin ama normal bi 1.6 nın arkasındanda ayrılmazsın merak etme

yokuşlarda kamyonlarla başbaşa gidermiş falan...:)..

Yeni tırlar, kasası boşken 2.5 V6 ları bile zorluyor. Sanırım bu arkadaşlar yeni Actros çekiciyle falan kapışmış. 400 beygirlik tır kasası sünger yüklüyken calibra yla bile kapışır. Bence abartmışlar.

Ama şu bir gerçek, 1.6 motorda yakıt tüketiminiz en az %30 daha fazla olur. 2 litre motorun tork avantajı alt devirlerde vites değiştirme lüksü sunar, buda sizin cebinize düşük tüketim olarak yansır. Aslında 2 litrelik motorlu araçların daha pahalı olmasının asıl sebebi uzun yolda 1.6 lara göre daha az yakması dolayısıyla kendisine ödenen farkı amorti etmesidir.

Geri