ne alaka?
Çok alaka, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ne alaka?
Çok alaka, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı...
yine anlamadım? nedemek istediğinizi düzgün cümlelerle anlatırsanız mutlu olucam..
Yakıt-Performans dengesi. 1.9cdti yaktığına oranla çok iyi performans veren bir araç. Bu mesajıma cevaben 1.6 lpg'yi örnek vermişsin, ben de amaç sadece az yakmazsa bisiklet hiç yakmıyor diyorum. Anlatabildim mi? Sanıyorum "ne alaka?" ya oranla oldukça düzgün bir cümle oldu...
Gerilmenin anlamı yok.. bisiklet alakasız bir örnekti.. benim anlatmak istediğim ise 1.6 aracın çok az yaktığı 1.4 ten dahi daha az
yani şöyle oluyorki ; 1.6 > 1.4 yani beygiri torku gidişi çok daha iyi olan bir araçta yakıt dengesine bakarsanız 1.4>1.6 oluyor.
yani sizin yukarda anlattığınız ekmek-köfte ilişkisine ters bir örnek oldu..
1.9'un o yaştaki araçlarda vergisini göz önüne alırsanız pek ekonomik olacağını düşünmüyorum..
Bence de yok. Özellikle uzun yolda büyük hacimli araçlar daha az yakar zaten. 1.4'ler özellikle çok sıkıştırıldığında çok fazla yaklıyor, ben İstanbul'dan Ankara'ya 1 depoyla gelememiştim. Ben 1.9cdti'ın Vectra C için en iyi motor seçeneği olduğunu konusunda ısrarlıyım.
doğruya doğru aynı motor astrada da var 1.6 105hp 150nm torku olan motor ruhsatta 1135kg yazan astrayı bile hakkıyla götüremiyo düz yolda evet güzel standartlarda lakin arabada 4 kişi falan varken yokuşlarda zorlanıyo zaten hakkıyla götüremediğinin ispatıda neredeyse 2.0 136hp lik astra ile aynı yakıtı tüketmesi konumuz olan vectra 1.6 ya geldiğimizde boş ağırlığı 1320kg durum böyle olunca astranı hakkıyla götüremeyen motor daha ağır olan vectrayı nasıl götürsün.burada götürmüyo derken vectrayı yerinden kaldırmıyo hareket ettirmiyo anlamında değil tabiki düz yolda rahatlıkla götürüyo ama klima açıkken yada araç yüklü iken yokuşlarda ister istemez zorlanıyo 1.6 motor vectraya yetmediğinden o kasayı taşırken zorlandığından yakıt tüketimide bariz yükseliyo özellikle şehir içinde bence vectra c nin yada komple vectraların hakkı 2.0 motor yada 1.9 cdti motor