Dürüstçe cevaplayabilir misiniz?

En çok binilen olmasının nedenleri;

1- En büyük nedeni vergi avantajı,
2- Sıfır kilometre Opel'lerde motor hacmi büyüyünce fiyat da (aşırı) büyüyor,
3- Ülkemizde 2000 motorlu araçlara çok yakıt tükettiği sanılarak öcü muamelesinin yapılması. Ben de yakıt konusunda korkarak almıştım ama şimdi iyi ki almışım diyorum. Önceden ağırlıklı olarak 1100, 1300, 1600, 1700 cc'lik araçlar kullandım. Şimdiki 2000 cc'lik aracım hem hepsinden daha iyi ve güçlü hem de hepsinden daha az yakıyor. Çünkü teknolojisi diğerlerinden daha yeni.
4- Millet olarak büyük bir kesimimiz teknolojik gelişmeleri takip etmeğe çalışsak da, ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Halen büyük bir kesim 1300 cc'lik bir motorun 100 beygir üzerine çıkacağına inanamıyoruz veya hemen bu tür donanıma sahip araçların servise girdiğinde çok fazla masraf çıkaracağına inanıyoruz. Hemen parça fiyatlarını kuş serisi markalarla kıyaslarız.

Siz hiç ABS+Çift hava yastığı+İmmobilayzer+Yol bilgisayarına sahip kuş veya benzeri bir araca denk geldiniz mi? Ama maalesef halen piyasayı bu araçlar belirliyor.

2.0 ın üstüne tanımam,katılıorum Savaş abime;)

bende vectra c 1.6 var hala kullaniyorum motoru araca kucuk geliyo ayrica yakitida ne cok yuksek ne cok dusuk rampada tirmanmada sorunu var ayrica eger dik bi yokusta kalirsaniz araci kaldirmak icin gaza basmanin disinda bir cok animasyonda yapmaniz gerekebilir ayricana yokusta gaz yememe gibi bi problemide var sorunlar bunlar yol tutus konfor ic mekan genisligi kalite hepsi var bence 1.6 alma

Çok yakın bir arkadaşımın var. Kendisi kıl ın tekidir:) . O bile memnun. O zaman sen hayli hayli mennun kalırsın inan.

Vectra C 1.6 nın alt devirleri çok canlı.. astrayla denemek istersen mahoni serkan abiden 1saatliğine alayım :D hehehe

1.6nın lpgde ne yaktığını duysan dudağın uçuklar :D ben 1.4 corsaya lpgli binerken kafayı yiyyordum benden bile az yakıyordu araba :D

Ona bakarsan bisikletle gidersen gideceğin yere o hiç yakmıyor. :D

araç gerçekten konfor olarak çok çok iyi çok guven verici bi sürüşü var motorr hp olarak çok azda olsa kasaya göre küçük kalıyor. ama mayajlı kasalar çıktı ve sanırım 110-1155 hpleri var. bence vectradan pişman olmazsın uzun yolda çok rahat

Motoru sağlam olsun sorun yaşamaz bence.Lastikler yağ benzin falan da iyi oldu mu.yokuş mokuş anlamaz.

1.6 vectra c yi 3 sene kullandık. daha sonra aracı sattık. satmamızın birinci nedeni aracın performansı ve yakıt tüketimi idi.onun dışında guvenlik ve konfor mukemmeldi. aracı surekli devirli kullanmak gerekiyor performanslı olması için ve doğal olarakta yakıt ciddi anlamda artıyor. şehir içi yoğun trafikte 11 lt gosteriyordu yol bilgisayarında. en sonunda 1.6 vectrayı satıp dizel passat aldık hem performans hem ekonomi açısından çok rahat ettik. bence kesinlikle 1.9 cdti tercih edilmeli

Büyük motor çok yakar diye bir düşünce yerleşmiş herkeste. Çok gerçekçi degil ve bunun kriterleri çok geniştir. Benim arabam 2.2 benzinli ancak hiçbir zaman tüketimi rahatsız etmedi, eski 1.6 megane'ımdan neredeyse farksız yakıyor ve araba karsılıgını fazlasıyla veriyor zaten o olabilecek farkın. Büyük motorda düşünülecek en büyük unsur bence vergisi. Vergisi bir anda fırlıyor. İnanılmaz gibi gelecektir ancak sehiricinde 8-9 lt arası yakıyorum. Şehirdısında da sakin kullanımda 6- 6.5 arasında oluyor. İstediginde de performans veriyor.

1.6 vectra'ya gelirsek, abimin de aracı oldugundan rahatlıkla görüşlerimi yazabilirim. Evet kasa agır motor biraz güçsüz ama performans düşünmüyorsan emin ol yeterli. Öyle çok da yerinden kalkmıyor, gitmiyor gibi sözlere inanma. Özellikle kısa şanzıman oranlarından dolayı çok da rahat kalkıyor ilerliyor. Ama 110 km hızdan sonra artık motor sesi yavas yavas duyulmaya/artmaya başlıyor dogal olarak.
Eger sehirci cok dur kalklı bir trafikte kullanacaksan o zaman tüketimde gercek kar'ı yapabilirsin. Normal kullanım için gayet yeterli bir motor. Şurası dogru, eğer yazın hem kliman açık hem de dik bir rampadaysan biraz daha yüklenmen gerekecektir, bu da normal artık...
Diğer taraftan ilk mesajlardan birinde '210 rahatlıkla görüyorum' gibi bir cümle yazılmış, inanma. 210'u rahat gören bir arabanın 230 u da zorlanarak görmesi lazım. 210 görmesi çok çok fazla şart gerektirir zaten, kaldı ki rahat görmesi imkansız. O zaman bizim arabaları çöpe atmamız gerekir. Ama 170-180 km gibi hızlara kısa şanzımanın da etkisiyle rahat çıkabiliyor.
Aklıma gelip söyleyebileceklerim bunlar .

Geri