Eğitimde başarının sebebi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bzgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Hepimiz bu yollardan geçtik sizce başarının sırrı nerede?
Öğrenci(Kişi)
Aile
Öğretmen
Okul
Diğerleri..

Son düzenleme:
hepsi bence başlı başına bir etken ama başarılı bir eğitim hayatı için aile çocuğu 2 dk başı boş bırakmayacak dersten nefret etsede otutturup ders çalıştıracak futbolmuş bilgisayarmış bunlara hiç fırsat vermeyecek

kesinlikle cevap tek= öğrenci
bunu gecen yıl sorsalardı öğrenci hariç hepsi derdim ama ne yazıkki iş bizde bitiyo bunu şimdi anladım ama bolumumden de okulumdanda cok memnumum

Öğretim'de iş öğrencide ve öğretmendedir. Eğitim ise hepsini kapsar.

futbolmuş bilgisayarmış hepsinden uzak tutmak yanlış yerinde dozajında verilen izin ile ve buna uyması gerektiği bilinci yerleştirilmiş bir kişi, diğer şartlar da yerine geldiği taktirde başarılı olur.

Ben 12 yaşımdan 16 yaşıma kadar basketbol oynadım. sürekli resim çizerdim çizgiroman kahramanları falan. planlı çalışmazdım, "kendine plan yap, haftalık çalışma programı yap" falan gibi aklınca tavsiyede bulunan ama kendi oyle aman aman başarılı olmayan kişileri dinlemezdim. eksiğim neyse ona çalışırdım, o an canım ne istiyosa o konuya çalışırdım, gerektiği kadar yerinde çalışırdım.

Öğrenci: istekli ve azimli
Aile: Kontrollü, dengeli ve adaletli
Öğretmen: Yol gösterici ve teşvik edici
Okul: Ortamı uygun ve çekici
olursa sanırım başarı da beraberinde gelir.
Bir matematik öğretmeni olarak 0-12 yaş grubu en önemli dönem bence.

bir de arkadaş çevresi tabi.

kesinlikle size katılıyorum...ancak başarı için istikrar şart....her eğitim öğretim yılında müfredat değişimi yönetmelik değişimi gibi bir sürü değişiklik oluyor....bunlarda eğitim kalitesini düşürüyor.....

Maalesef bizde değişiklikler hiç bilim için ya da daha çağdaş bir eğitim için yapılmıyor.
Onun yerine "artık bakanınız benim, ben ne dersem o olur, hayda..." diyerek çok canlar yakılıyor.
Belki temelde düşünce güzel ama alt yapı,uygulanabilirlik,öneğitim gibi çalışmalar yapılmadan, saldım çayıra, mevlam kayıra oluyor...

Neyse konu derin...

Selam,sevgi ve saygı ile...

eğitim ailede başlar okulda devam edr ve okulda da öğretmen. tabi hepsinden de önemlisi kişi

Geri