Eğitimde başarının sebebi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
AİLE...benim düşüncem böyle..çünkü çocuğu daha okula başlamadan önce nasıl yetiştirirsen nasıl yönlendirirsen çocuk eğitim ve sosyal hayatınıda o çercevede devam eder..yakın akrabalarım içersinde ben bunu çok iyi biliyorum..anne babada bitiyor bence iş..daha sonra kişinin kendisi ve öğrtmenlerini söyleyebilrz

Eğitim sistemimiz maalesef öğrencinin güçlü olduğu yönünü ortaya çıkarmaktan çok o yönünü öldürüp standard bir insana çevirecek şekilde tasarlanmış.Eğer ki öğrenci şanslı olup da iyi bir öğretmene denk düşmezse işi çok zor...

Maalesef yapmak istediği işi yapabilen kişi sayısı çok az.Yetenek ve ilgiden çok matematik, fen vs.'deki beceriye göre iş alanı seçebiliyoruz...

eğitimde başarının sırrı öğrenci dışında hepsidir. öğretmen, aile, arkadaş çevresi vs. o yüzden çocuğu bir hedefe itelemek yerine önündeki engellerle oynayıp hedefe yönlendirmek daha doğru diye düşünüyorum. öğrenim de ise, artık lise ve sonrası gelmiştir. öğrenci dışında hiç bir faktör başarı yada başarısızlığa yorulamaz diyorum ben.

Eğitmenin yaptığına eğitim, öğrencinin yaptığına öğrenim dersek eğitimde başarı eğitmenin elindedir, göstergesi de öğrencidir.Eğitmenin başarısı, öğrencinin zeka seviyesi ne olursa olsun potansiyelinin maximumuna ulaşmaktır...

demek istediğim eğitimi sadece eğitmen vermez, anne baba, arkadaş, bir hayvan bile eğitebilir yeri gelince insanı. ömür boyu da olabilir eğitim ama olmamalı bence. belli bir yaştan sonra eğitim ve öğrenimin ayrılması lazım. ayrılmadığı da oluyor tabi, üniversite de hala eğitim alanlar da oluyor fakat çok ta doğru değil bence. bunu kastetmiştim sayın gökgöz :)

Başarı için öğrenci,aile,okul ve öğretmen seçeneklerinin hepside sorumludur.Bütün bu seçeneklerin hepsi bir bütün olarak başarıyı getirir.

arkadaşlar standart bit söylem olacalk ama eğitim bir bütündür.. öğretim ondan sonra gelir!!!!! saydığınız unsurların tamamı ideal bir eğitim öğretimde olmalı......ama illa öncelik diyorsanız muhakkak öğrenci.... başta öğrenci kendine güvenmeli veya bu konuda rehberine ki bu bazen aile olur bazen öğretmen ümit vermeli.........başarıyı etkileyen faktör günümüzde çok yazmadığınız bir faktör ki bence çok önemli televizyon.........yayınlanan gençlik dizileri, filmler, yarışmalar, v.s zaten kafası karışık olan gencin kafasını daha da karıştırıyor..... aile veya okuldan da yardım alamayınca kayboluyor..... sebep çok !!!!!!!!!!!! ama çözüm de çok...... bence önemli olan kişiye göre rehberlik uygulamak ........ konu derin oturup detaylı tartışmak gerek:sorry:

Geri