oksijen sensörüde olabilir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
oksijen sensörüde olabilir
forumlara bak sensörün ucuna direnç takıp sistemi kandırıyorlar
En sonunda sanırım dandik bi opcom alıp hata koduna bakıcam. Bu ışık bu kadar uzun süre yanmıyordu. Bir haftadır çeyrek depo benzin harcadım hala yanıyor ışık.
Geçen aklıma geldi. Işığın yandığı gün arabayı yokuş yukarı gaz altı denen olayı yapmıştım. Yani gaz pedalını sonuna kadar köklemiştim. Işık o olaydan sonra yandı. Normalde gaz pedalını narin kullanan hatta 80-90 ı geçmeyen (Hava günlük güneşlik yol kuru ve trafik açıksa ve arabada teksem o zaman nadiren 120 yi geçiyorum) biriyimdir. O gün yokuş yukarı biraz hızlanmam gerekmişti.
Egzost emisyon lambası . Forum aleminde olsun sanayi piyasasında olsun bu lambanın yanmasına normal diyen , LPG den diyen , yakıttan diyen bir sürü kişi var .
Bu lambanın bir çok sebebi olsa da bu sebeplerin birleştiği altın nokta her zaman yakıt / hava sistemidir . Egr den yanar , çünkü EGR de yakıt / hava karışım oranının ayarlanmasında etkilidir . O2 sensöründen yanar çünkü oda yakıt karışımının ayarlanmasında ECU ya Gönderdiği değerler ile yardımcı olur .
Bu lambanın neden yandığı , nasıl yandığı belki önemli olabilir , ama unutmayın burada sizin asıl bilmeniz gereken nokta bu lamba yanarken aracınızı kullanmamanız gerektiğidir . Eğer aracınızda ki hata bir şekilde fakir karışım hatası ise , her sürüşünüz aracınızın subap ömründen , kapak ömründen yiyor .
Gelelim sizin duruma kötü benzin buna sebep oluyor , ama net her seferinde bunu yakıta bağlamak çok büyük bir hatadır . Arıza koduna bakmanız ve buna göre yorum yapmanız gerek .
LPG de olsun , benzinde olsun bu lamba yanmayacak , LPG de bu lambanın yandığı araclarda LPG ayarı aşırı fakir bırakılmıştır ondan yanar . Fakir bırakılan LPG zaten baş düşman .
Neyse bitmez bu , siz arıza kodu okuyun , yazın bakalım neymiş ...
Bende de lpgden yanıyormuş fakir karışım.ayar yapıldı hata silindi ama bu seferde katalitikten yanıyor sebebi lpg dendi.kime gitsem LPG dedi problem olmaz bin dedi.zaten airbag lambası da ara sıra yanıyor.kadranda bunları görmek can sıkıcı.