Egzos gazı kontrol lambası sorunu.

Geçen bu ışık yine yandı. 70-80 km sonra kendiliğinden söndü. Benzin istasyonunu değiştirip deniyim diyorum. Normalde benzini sürekli aynı istasyondan hatta aynı pompadan alıyorum. Würth ün enjektör temizleyicisini sipariş ettim. Yakıt kaynaklı ise ufak çaplı bir katkı fayda sağlar sanırım. Önümüzdeki ay artık bi op-com siparişi verip hata kodlarını okutmayı düşünüyorum. İkide bir gidip hata kodu okutmak uzun mesele.

4L4yE7.jpg

Yağın rengi şuan için böyle. Önceki mesajlarda yağ dahi kararıyor denmişti. O nedenle ekliyorum yağın resmini. Yağ değişimine yani arabanın bakımına yaklaşık 4 bin km kaldı.

http://shop.wurth.com.tr/?sayfa=product/artikel&artikel=5861101300028+++12

http://shop.wurth.com.tr/?sayfa=product/artikel&artikel=5861111150028+++12

Bu iki ürün arasında ki fark nedir? Benim kafa basmadı bi türlü. Tek anladığım arada ciddi fiyat farkı var.

Ürünün biri sadece enjeksiyonlu araçlar için diğer ürün ise hem enjeksiyon hemde karbüratörlü araçlar için.

Bir şey sormak istiyorum. Yağ konusu burada geçmişken yeni konu açmıyım dedim. Opel Corsa nın yağ kapasitesi nedir? Yağların hepsi 1 yada 4 litre. En son bakımda da 4 litrelik yağın tamamını koydular motora. Fakat az önce mobil in sitesinden tavsiye yağ bakarken yağ kapasitesi için 3.5 litre diyor. Farkında olmadan fazla yağ mı koyduruyoruz motora..:D

M6nXMQ.png

Teknik verilerine baktım aracın. Yağ kapasitesi 4 litreymiş. Yağ çeşidine göre bu miktarın azaltılması gerekir mi ki?

XBQym7.png

Son düzenleme:
Bir şey sormak istiyorum. Yağ konusu burada geçmişken yeni konu açmıyım dedim. Opel Corsa nın yağ kapasitesi nedir? Yağların hepsi 1 yada 4 litre. En son bakımda da 4 litrelik yağın tamamını koydular motora. Fakat az önce mobil in sitesinden tavsiye yağ bakarken yağ kapasitesi için 3.5 litre diyor. Farkında olmadan fazla yağ mı koyduruyoruz motora..:D

M6nXMQ.png

Şimdi araç için 3.5 diyor ama buna karşın filitre değişimin de zaten belli bir miktar yap fitre için harcanmakta. Bu yüzden dört litre her zaman uygundur. ;)

Geri