Ekoyak Taktırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
miknatisi takarken aracin beynine zarar vermeyinde...
3 kurus kar edicez diye 3bin ytlden olmayin
elektronik beyine yakin böyle bir miknatisin tehlikesi olabilir.
örnegin gerekli anda abs devreye girmeye bilir.
bence bir bilene takdirmakta fayda var...

ben opelime takmistim ve %4lük bir tasarruf saglamisti
yani 10litre yerine 9.6 yakmistim.
bunun psikolojik olacagini sanmiyorum.
iki sürüstede araci maksimum ekomomikte kullanmistim. miknatissiz 10litrenin altini görmemistim.miknatisla gördüm...

ama takarken dikkat

iki sürüstede araci maksimum ekomomikte kullanmistim. miknatissiz 10litrenin altini görmemistim.miknatisla gördüm...

ama takarken dikkat

sevgili alpash

bu genelde benzinli araçlarda kullanılan bir hurafe.. yanlış bilmiyorsam senin aracın lpg li ... eğer ki lpg de %4 lük bir kazanç sağlıyor dersen 100 km de 10 litre yani kabaca 16.60 ytl harcamak yerine ~15,94 ytl harcamak anlamına gelir bu.

yani 100 km de 65 kuruş kardayız şuan ki lpg litre hesaplarına göre. uzun sürelerde güzel bir tasarruf ama dediğin gibi o 65 kuruşun tasarrufunu yaparken ki hdd mıknatısı kullanmaya çalışıyorlar bu olay için yüksek manyetik alandan etkilenen elektron akımının devre üzerinde ve ecu üzerinde ve opel in kendi motor beyni denen chip inin üzerinde nasıl bir etki bırakacağını kestirmeme gibi bir RİSK e girmek ne kadar doğrudur onu düşünmek gerekir.

ki burada senin lpg li aracın ile resmi olmayan ve stabil bir sürüşten tam olarak bahsedemediğimiz bir durumdaki değerlerden bahsediyoruz.

ha benzinde %40 tasarruf yapan arkadaşlarımızın var olduğunu okuyor muyuz ? okuyoruz.. keşke a pardon arkadaşlar bir sıfır fazla atmışım falan gibilerinden bir cümle ile bütün bu kabare ye bir son verebilselerdi.

bu konu böyle uzayıp gidecek ve ilerde forum içinde tartışmalar büyüyecek gibime geliyor...ben konu hakkında yorum yapmak istemiyorum şahsen...kimine göre işe yarıyor kimine göre yaramıyor... bence arkadaşlar tartışlamalar büyümeden konuyu kapatsak daha iyi olur düşüncesindeyim .. umarım kimse gerilmez ...kimsenin kalbi kırılmasın kimse gücenmesin...saygılar...

sevgili alpash

bu genelde benzinli araçlarda kullanılan bir hurafe.. yanlış bilmiyorsam senin aracın lpg li ... eğer ki lpg de %4 lük bir kazanç sağlıyor dersen 100 km de 10 litre yani kabaca 16.60 ytl harcamak yerine ~15,94 ytl harcamak anlamına gelir bu.

yani 100 km de 65 kuruş kardayız şuan ki lpg litre hesaplarına göre. uzun sürelerde güzel bir tasarruf ama dediğin gibi o 65 kuruşun tasarrufunu yaparken ki hdd mıknatısı kullanmaya çalışıyorlar bu olay için yüksek manyetik alandan etkilenen elektron akımının devre üzerinde ve ecu üzerinde ve opel in kendi motor beyni denen chip inin üzerinde nasıl bir etki bırakacağını kestirmeme gibi bir RİSK e girmek ne kadar doğrudur onu düşünmek gerekir.

ki burada senin lpg li aracın ile resmi olmayan ve stabil bir sürüşten tam olarak bahsedemediğimiz bir durumdaki değerlerden bahsediyoruz.

ha benzinde %40 tasarruf yapan arkadaşlarımızın var olduğunu okuyor muyuz ? okuyoruz.. keşke a pardon arkadaşlar bir sıfır fazla atmışım falan gibilerinden bir cümle ile bütün bu kabare ye bir son verebilselerdi.

eski benzinli arabamda kullandim ama daha sonra bu miknatislar yüzünden abssi tutmayan,beyni zarar gören arabalar duydugum icin yeni arabama takdirmadim.gittim direk lpg takdirdim..

o ekoyak a biraz daha koyup lpg takdirmak en mantiklisi..

dedigim gibi aracin beynine zarar verebiliyor
yada metal aksami miknatislastirabiliyor
yani belki %3-5 kar ediliyor gözüküyor ama zarari daha cok olabilir...

o konuya deginmek istedim...

forever lpg :rock

ama takarken dikkat

Hard diskten elde edilen neodyum mıknatıslar, samaryum mıknatıslar gibi dairesel manyetik alan oluşturmuyorlar. bir yüzü metale yapıştığında ayırmak çok fazla efor isterken diğer yüzleri birbirlerine dahi yapışmıyorlar. Yakıt hortumunada haliyle manyetik etkisi güçlü olan taraf geleceğinden ve diğer yüz neredeyse nötr olduğundan araçta manyetik bir alan falan oluşturacağını sanmıyorum. Kaldı ki durağan (statik) manyeik alanların araçların elektronik sistemlerini etkilemesi neredeyse imkansız. Bu tip devreler (ecu) daha çok cep telefonu gibi yüksek frekanslı değişken alanlardan etkilenirler ki zaten onun için metal kutularla ekranlanmışlardır zira ateşleme sisteminin 20-30 KV lik kıvılcımları içlerinde mıknatıslardan binlerce kat daha fazla bozucu etki barındırırlar üstelikte elektriksel olarak ta birbirlerine bağlı oldukları halde sorun çıkmaz.

Ben aracıma HDD den çıkma 1 takım mıknatıs taktım 3 gün önce. Bakalım bir değişim görürsem buraya yazarım, yok görmezsem de söker çöpe atarım. Bunun için kavga etmenin bir gereği yok.

ikili setle üçlü set arasında ne fark var.. ikili si kurtaracaksa ona bakmak gerek, hem her modele uyumlu bu sistem

abi bilenler icin soruyorum bu durum dizel icinde olurmu

Geri