Ekoyak Taktırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilimin Temeli ilgi ve meraktır. Bilimsel gelişmeler için en önemli etkenlerden biri de şüphecilik ve merak olgularının insanları araştırmaya yöneltmesidir. Uygar milletlerin bütün icatlarının temelinde bu yatar.Atatürk'ün sözünü buraya yazıp, o sözün gereğini yerine getirmeye çalışan arkadaşları eleştirmek talihsizliktir.Bu tür denemeleri yapan arkdadaşları gönülden kutluyor. Onları eleştirenleri kınıyorum.

Bilimin Temeli ilgi ve meraktır. Bilimsel gelişmeler için en önemli etkenlerden biri de şüphecilik ve merak olgularının insanları araştırmaya yöneltmesidir. Uygar milletlerin bütün icatlarının temelinde bu yatar.Atatürk'ün sözünü buraya yazıp, o sözün gereğini yerine getirmeye çalışan arkadaşları eleştirmek talihsizliktir.Bu tür denemeleri yapan arkdadaşları gönülden kutluyor. Onları eleştirenleri kınıyorum.
:good: :good: :good:

BU KADAR .başka söze gerek yok.yorum kapalı.TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM

%40 tasarruf ettiğini açıklamak ne ilgidir, ne meraktır. Düpedüz yalan söylemektir. Dünya üzerinde %40 yakıt tasarrufu sağlayacak hiç bir teknoloji mevcut değildir. Bunu açıklayanı desteklemek, alkışlamak, yürü be demek bilimden uzaklaşmaktır arkadaşlar. Herhangi bir bilimsel test yapmış mı bu arkadaş? Bilimi böyle geliştiremeyiz, bu ancak batıl inançları ve kısa yoldan zenginleşmeyi geliştirir. Yorumum elbette bazı insanların işini gelmeyecektir, kusura bakmasınlar. Saygılarımla.

1---sen beni yalancılıkla itham edemezsin
2---benim formdaki kimseyi kandırmak veya birşeyler ispatlamak gibi zorunluluğum yok
3---depoyu fulleyip 100 km yapıp tekrar depoyu fulleyip yaptığın kaç litre aldığını kilometreye bölersen elde ettiğin sonuç ne psikolojik nede hayal nede yalandır.TAMAMEN GERCEK YAKIT ÖLÇÜSÜDÜR.
4---Çok bilmiş insanlar her zaman ilk başta lpgde olduğu gibi karşı çıkar ukalalık yapar daha sonra kuzu kuzu yaptırırlar.
5---ister beni ciddiye alırsın ister almazsın ama gerçek olan şuki benim elde ettiğim tasarruf ortada.bir arkadaşın dediği gibi ben konu üzerinde hala çalışıyor ve patent konusunda BİLİMSEL OLMASI AÇISINDAN ve sponsor skonusunda araştırma halindeyim.
6---bir gün olurda karşılaşırsak aracında benim cihazımın bulunmasını ve yüzünün şeklini görmeyi gerçekten isterim.

SAYGI VE DESTEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLERİMLE.....

Son düzenleme:
ayrıca sizden ricam lütfen ama lütfen yorum yapmayın.beklemede kalın.çünkü ben uzun süre sisteme giremediğim anlarda olacak.size cevap veremeyeceğim.susmuş olmak kabullenmiş olmak demek olacağı için sizin hakaretlerinizi ve ithamlarınızı yutmak istemiyorum.umarım anlayışlı davranabilirsiniz.selamlar...

Beyler saçmalamayın da gidin faydalı şeylerle uğraşın. O zaman ben de iddia ediyorum, tasarruf ettiğini iddia edenler 2 tane psikoloji kitabı okuyunca aslında tasarruf etmediklerini görecekler. Yani olay tamamen psikolojik. " Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir." Saygılarımla.

Ankara Üniversitesi mezunu 13 yıldır mesleğini icra eden psikolojik danışmanım. İki tane değil boyumu mislisiyle geçen psikoloji kitabı okudum. Şunu söyleyebilirim çok ince eleyip sık dokuyarak, bir miktar parayı gözden çıkararak satın alınan bazı hizmetlerden veya mallardan kişiler psikolojik olarak memnun olduklarını düşünebilirler. O kadar araştırıp birde üste para verince kendilerine 'yok kardeşim sen bu işi beceremedin' diyemeyebilirler. Buda normaldir çünkü aksi halde benlik saygısı yitime uğrayabilir. Ben takarken çok ciddi bir düşünme dönemi geçirmedim mıknatıslara da para vermedim. İki tane aracım var. Diğer aracım Renault Flash. Belirttiğim gibi olaya çok fazla inanamadığım için ona takmayı ve günlük kullanımda denemeyi uygun gördüm. Burada sizlerle paylaşmak istedim netice de olumlu olursa sizlerede faydalı olacağını düşündüm. Denemek yada denememek elbette tamamıyla sizlerin tercihidir. Ben mıknatıs satıcısı yada üreticiside değilim. :)) Ayrıca tuning uygulamalarında da neodyum mıknatıslardan performansı artırma amaçlı faydalanılıyor. Bu arada deneme seçeneğini kullanacak arkadaşlara şunu da aktarmalıyım; mıknatıslar hoperlor arkasındaki gibi samaryum değil çok daha etkili neodyum olmalıdırlar. Bunu da en pratik şekilde hard disklerden sağlayabilirsiniz.

faydası vardır belki ama %40 olacağını hiç zannetmiorum..

Ankara Üniversitesi mezunu 13 yıldır mesleğini icra eden psikolojik danışmanım. İki tane değil boyumu mislisiyle geçen psikoloji kitabı okudum. Şunu söyleyebilirim çok ince eleyip sık dokuyarak, bir miktar parayı gözden çıkararak satın alınan bazı hizmetlerden veya mallardan kişiler psikolojik olarak memnun olduklarını düşünebilirler. O kadar araştırıp birde üste para verince kendilerine 'yok kardeşim sen bu işi beceremedin' diyemeyebilirler. Buda normaldir çünkü aksi halde benlik saygısı yitime uğrayabilir. Ben takarken çok ciddi bir düşünme dönemi geçirmedim mıknatıslara da para vermedim. İki tane aracım var. Diğer aracım Renault Flash. Belirttiğim gibi olaya çok fazla inanamadığım için ona takmayı ve günlük kullanımda denemeyi uygun gördüm. Burada sizlerle paylaşmak istedim netice de olumlu olursa sizlerede faydalı olacağını düşündüm. Denemek yada denememek elbette tamamıyla sizlerin tercihidir. Ben mıknatıs satıcısı yada üreticiside değilim. :)) Ayrıca tuning uygulamalarında da neodyum mıknatıslardan performansı artırma amaçlı faydalanılıyor. Bu arada deneme seçeneğini kullanacak arkadaşlara şunu da aktarmalıyım; mıknatıslar hoperlor arkasındaki gibi samaryum değil çok daha etkili neodyum olmalıdırlar. Bunu da en pratik şekilde hard disklerden sağlayabilirsiniz.

hocam kendimi terapi olmuş gibi hissettim valla.. böyle seratonin salglıyor gibiyim binevi..

şaka bir yana tabi denesin herkes hatta dediğiniz gibi neodyum mıknatıslar denensin.. ha ne olur 15 kuruş yerine bi bakmışız 13 kuruş yakar olmuş araba gidelim patır patır takalım ama %40 derken 15 kuruş yerine 9 kuruş yakmak için şuan arabamı satarım hatta çocuğumu keserim :p

not: samaryum hem mıknatıslarda hemde nükleer reaktörlerde kullanılır.. yani her derde deva bir element neden %40 tasarruf sağlamasın dimi ama :D

Son düzenleme:
1---sen beni yalancılıkla itham edemezsin
2---benim formdaki kimseyi kandırmak veya birşeyler ispatlamak gibi zorunluluğum yok
3---depoyu fulleyip 100 km yapıp tekrar depoyu fulleyip yaptığın kaç litre aldığını kilometreye bölersen elde ettiğin sonuç ne psikolojik nede hayal nede yalandır.TAMAMEN GERCEK YAKIT ÖLÇÜSÜDÜR.
4---Çok bilmiş insanlar her zaman ilk başta lpgde olduğu gibi karşı çıkar ukalalık yapar daha sonra kuzu kuzu yaptırırlar.
5---ister beni ciddiye alırsın ister almazsın ama gerçek olan şuki benim elde ettiğim tasarruf ortada.bir arkadaşın dediği gibi ben konu üzerinde hala çalışıyor ve patent konusunda BİLİMSEL OLMASI AÇISINDAN ve sponsor skonusunda araştırma halindeyim.
6---bir gün olurda karşılaşırsak aracında benim cihazımın bulunmasını ve yüzünün şeklini görmeyi gerçekten isterim.
SAYGI VE DESTEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLERİMLE.....

Tamam kardeşim, yap %40 tasarrufu, bunu da ispatla bilimsel olarak, ben utanayım hatta cümle aleme rezil olayım yeter ki. Zaten bunu başarabilirsen dünyada yüzyılın adamı olursun, bir Türk'ün inanılmaz başarısına şahit olmuş oluruz. Bu da bize yeter zaten. Bununla ilgili bir daha yorum yapmayacağım, mucit arkadaşların test sonuçlarını bekleyeceğim.

Son düzenleme:
Yaw BARKIN, Dostum bence abartıyorsun
Sonucu başarısız bile olsa herhangi bir deneme çalışmasına önyargılı olarak bakmak yanlış bence.
Rakamlara takılmayalım. Sonuç bugün %40 çıkar yarın %15 çıkar bu rakamlar kesin olarak uzun bir süreçte sabitlenir kışın farklı yazın farklı rakamlar çıkabilir.
Ancak bir çalışma yapan ve sonuçlarını gözlemleyi henüz tam olarak bitirmemiş, gözlemlemeye de devam eden birine çalışması ile ilgili olumsuz yorumlar yapmak ne kadar doğru?

Geri