Ekzost (Vanali?Vanasiz?)

TanerErbay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar.

tecrübenizden yararlanmak icin size soruyorum

ekzost´a ihtixyacim var ve yaptirmisken vanalimi yaptirsam diye düsünüyorum.

kullanan varsa lütfen bana artisini ve eksilerini bildirirse sevinirim

birde bana bu vanali sistemi Istanbulda yapicak yer söyliyebilirlermi??

simdiden sagolun

arkadaşım benim araçta vanalı egsoz var.yaptıralı 9 ay falan oldu şuana kadar eksisini hiç göremedim.tam tersine artıları çok fazla mesela

benzin yakması düştü her zaman vana açık geziyorum.

alt devirlerde çok iyi ses

çevirme ve ya sesden dolayı çevirdikleri zaman vanayı kapatıyorum.çok polisden beni kurtardı.

Bence vanalı egzost polısler acısından %100 çözüm saglıyo hıcbızaman yakalanmassın ancak bazı eksılerı var arkadasımın arabasına gecen hafta taktırdık olay tamamen şu;adamlar komple egzostu devre dısı bırakıolar araya bıseler yapıolar vana denıyo ıste ona..arabanın tabanında ufak bı delık acıyolar sürücü tarafına da bi kol koyuyolar sen o kolu cektıgınde aracının egzosu devre dısı kalıyo cok fazla bı ses cıkartıyo yanı abarth egzos dıye tanımladıgımız sesten cok uzak bır ses traktor gıbı resmen...E-5 de falan basınca pek fark edılmıyo traktor seslı oldugu ama sokak aralarında dusuk devırlerde falan cok kotu..bildiğim kadarıyla artıları ve eksileri bunlar..yaptırmak ıstıyorum dersen Esenyurtta sanayide ustam var ona yönlendirebilirim seni..

Performans ve yakıt olarak da gözlemlerimiz yakıt tuketımını artırıyo ve çekiştede artıs oldugu söylendi bana..aracı ben kullanmadıgım ıcın bılmıyorum tabi arkadasın kanaati bu yonde..
saygılar

Adnanguclu yorumlarin ve tecrübeni paylastigin icin cok sagol. ama basima gelen baska olaylardan dolayi, vanali sistem yaptirmaktan vazgectim ve standart bi ekzost taktirdim. Bununlada su anda mutluyum :)

tesekkürler

vanalı egsoz sistemi her araçta farklı sesler çıkarmasına sebep olur.çünkü aracın motorunun sesini direk dışarı vermesine sebep oluyor.seat araca yaptırdık ondaki ses astradaki gibi çıkmıyordu.

Adnanguclu yorumlarin ve tecrübeni paylastigin icin cok sagol. ama basima gelen baska olaylardan dolayi, vanali sistem yaptirmaktan vazgectim ve standart bi ekzost taktirdim. Bununlada su anda mutluyum :)

tesekkürler

hayırlısı olsun

arkadaşım benim araçta vanalı egsoz var.yaptıralı 9 ay falan oldu şuana kadar eksisini hiç göremedim.tam tersine artıları çok fazla mesela

benzin yakması düştü her zaman vana açık geziyorum.

alt devirlerde çok iyi ses

çevirme ve ya sesden dolayı çevirdikleri zaman vanayı kapatıyorum.çok polisden beni kurtardı.

bu vanayı yaptırmanın maliyeti ne oldu tam olarak?

farklı farklı wana yapıyorlar ben şahinlerde görmüştüm en arkaya bir wana yapıyorlar ama wanayı kapatsan bile biraz gürlüyordu ama ben bundan önceki aracımda yani uno'da komple 51 lik boru yaptırdım arka tekerin önünede wana yerini yaptırdım wanayı açtığım zaman tok we tatlı ses çıkıyordu kapattığım zaman ise orjinal susturucudan geçiyordu ve orjinalden hiç bir farkı olmuyordu,eksoz açık yakalandığımda söktür gel diyorlardı 1-2 saat sonra wanayı kapatıp gidip ruhsatımı ehliyetimi alıyordum hiç ceza yemeden:)

Geri