Ynt: En iyi dizel yakit?
shell den yakıt alınca daha çok km gidiyormuşum gibime geliyor...
shell den yakıt alınca daha çok km gidiyormuşum gibime geliyor...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
araba link' Alıntı:Esenlikler.
Akaryakit sektorunun farkli firmalarinda calisan arkadaslarim var.Hepsinin dedigi bilinen buyuk markalarin ayni yakit modelleri arasinda bir fark olmadigi sadece bilinen istasyonlardan alinmasi gerektigini ama artik eskisi gibi olmadigini yani kazayla kanunsuz bir karisim konulari bir istasyonda yakalanirsa o istasyonu kapattirabilecek kadar cezalar geldigi.
"Bilmem nereden aldim cekis artti,yok buradan aldim cekis azaldi" vb gibi cumleler isitmissinizdir cevrenizde.Yillardir Opet disinda yakit almam ama sirf denemek icin Shell,Petrol Ofisi gibi diger firmalarin herbirinden 3 depo doldurup denedim ama hicbir fark goremedim.Bircok konuda oldugu gibi bu konuda da pisikojik etkenler de rol oynar Bu yuzden kendinizi yakin hissettiginiz bilinen bir markadan alin ve aracinizin keyfini cikarin derim
DERSİMLİ link' Alıntı:Hepsi aynıdır kardeşim, ama 8,10 kuruş ucuza verenlerden alma sadece.
Burock3427 link' Alıntı:Hepsi psikolojik dense de DPF temizliği demi psikolojik. Genelde Shell yakıt kullanlarda partikül filtre temizliği daha geç ve daha seyrek olduğu söyleniyor forum ahalisi tarafından. DPF li araçların normlarına en uygun yakıt Shell deniyor. Ben de genelde aynı Shell istasyonundan alırım. Benim tercihim Shell ve Total. İlk defa geçenlerde PO aldım kötü diyemem. BP den hiç memnun kalmıyorum onu söyleyeyim.
DERSİMLİ link' Alıntı:Aracım 26.000 km'de daha hiç dpf temizliği uyarısı almadım. yakıtıda genelde sabit bir yerden almam.
Aşağıya DPF ile ilgili yaşadığım garip durumu yazdığım Dizel Partikül Filtresi konu başlığındaki entry'mi alıntılıyorum. Kesinlikle aynı markanın değişik istasyonları arasında yakıt kalitesi farkı olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan farklı marka yakıtlar arasında da motorun sesinden tutun da, çekiş gücüne, toplam gittiği km'ye kadar çok fazla fark olduğunu düşünüyorum. İstanbuldayken zaten bir tek istasyondan aynı yakıtı alıyorum. İstanbul dışına çıkarken depoyu dolduruyorum da, yakıt almam gerektiğinde kara kara düşünüyorum maalesef.araba link' Alıntı:Esenlikler.
Akaryakit sektorunun farkli firmalarinda calisan arkadaslarim var.Hepsinin dedigi bilinen buyuk markalarin ayni yakit modelleri arasinda bir fark olmadigi sadece bilinen istasyonlardan alinmasi gerektigini ama artik eskisi gibi olmadigini yani kazayla kanunsuz bir karisim konulari bir istasyonda yakalanirsa o istasyonu kapattirabilecek kadar cezalar geldigi.
"Bilmem nereden aldim cekis artti,yok buradan aldim cekis azaldi" vb gibi cumleler isitmissinizdir cevrenizde.Yillardir Opet disinda yakit almam ama sirf denemek icin Shell,Petrol Ofisi gibi diger firmalarin herbirinden 3 depo doldurup denedim ama hicbir fark goremedim.Bircok konuda oldugu gibi bu konuda da pisikojik etkenler de rol oynar Bu yuzden kendinizi yakin hissettiginiz bilinen bir markadan alin ve aracinizin keyfini cikarin derim
aliceinchains link' Alıntı:Arkadaşlar aracım ilk 14.000km. boyunca 3 kere gizli DPF temizliği yaptı. şuan aracım 18.000km'de. Sonuncusu dün gece olmak üzere, birer hafta arayla 3 kez gizli DPF temizliği yaptı. Son 4000km Antalya-Isparta-Aydın-Afyon gibi farklı yerlerden ama aynı marka Fullforce Euro Diesel yakıt aldım. Bu durum sizce anormal mi? Ben yakıt kalitesinin, İstanbul'da her zaman yakıt aldığım istasyonla aynı olmamasına bağladım. Aynı durum başına gelen var mı? Varsa tavsiyeleriniz neler? Sizce servise uğramalı mıyım? Endişe etmem gerekli mi? şimdiden tüm tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
aliceinchains link' Alıntı:Aşağıya DPF ile ilgili yaşadığım garip durumu yazdığım Dizel Partikül Filtresi konu başlığındaki entry'mi alıntılıyorum. Kesinlikle aynı markanın değişik istasyonları arasında yakıt kalitesi farkı olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan farklı marka yakıtlar arasında da motorun sesinden tutun da, çekiş gücüne, toplam gittiği km'ye kadar çok fazla fark olduğunu düşünüyorum. İstanbuldayken zaten bir tek istasyondan aynı yakıtı alıyorum. İstanbul dışına çıkarken depoyu dolduruyorum da, yakıt almam gerektiğinde kara kara düşünüyorum maalesef.
DERSİMLİ link' Alıntı:Aracım 26.000 km'de daha hiç dpf temizliği uyarısı almadım. yakıtıda genelde sabit bir yerden almam.
REC link' Alıntı:Şansınızı fazla zorlamayın bence. Mazotun bozuğu, motorun en delikanlısına dansöz elbisesi giydirir, söyleyeyim