En iyi dizel yakit?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan finished
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Re: En iyi dizel yakit?

Tolga KARACA link' Alıntı:
Katılıyorum; aynı markanın değişik istasyonlarından yakıt alınca motor sesi, gaz pedalı tepkileri ve performans/tüketim dengesi değişiyor ama bu herkesin farkedeceği kadar ciddi boyutta değil çoğunlukla.

Bu gerçeği otomobil dergileri hatta tanıdık istasyon sahipleri bile dile getiriyor.

Bir kere İstanbul içinde BP den mazot alma durumunda kalmıştım. Eve dönmeme yetecek kadar az bir yakıt almıştım. Ertesi gün bir yere giderken yanımda oturan eşim kırmızı ışıklarda beklerken bu araba niye bu kadar gürültülü çalışıyor dedi. Aracın BP yakıtından sonra gürültüsünü ben de fark etmiştim öyle pek kulak vermeyen eşim bile aracın gürültülü çalışmasını fark etmişti. Yani her zaman pek farkedilmeyecek diyemeyiz.

Ynt: Re: En iyi dizel yakit?

araba link' Alıntı:
Esenlikler.
Akaryakit sektorunun farkli firmalarinda calisan arkadaslarim var.Hepsinin dedigi bilinen buyuk markalarin ayni yakit modelleri arasinda bir fark olmadigi sadece bilinen istasyonlardan alinmasi gerektigini ama artik eskisi gibi olmadigini yani kazayla kanunsuz bir karisim konulari bir istasyonda  yakalanirsa o istasyonu kapattirabilecek kadar cezalar geldigi.
"Bilmem nereden aldim cekis artti,yok buradan aldim cekis azaldi" vb gibi cumleler isitmissinizdir cevrenizde.Yillardir Opet disinda yakit almam ama sirf denemek icin Shell,Petrol Ofisi gibi diger firmalarin herbirinden 3 depo doldurup denedim ama hicbir fark goremedim.Bircok konuda oldugu gibi bu konuda da pisikojik etkenler de rol oynar :) Bu yuzden kendinizi yakin hissettiginiz bilinen bir markadan alin ve aracinizin keyfini cikarin derim :)
Aynen katiliyorum. Butun markalarin urunleri ayni rafineriden  ayni musluktan cikiyor. Onemli olan isyasyonun hile yapmamasi. Shellin tercih edilme nedeni ise istasyon denetimlerini siki tutuyorlar. Sahsen bildigim yerlerden alirim marka gozetmeksizin. fark goremedim.

Ynt: En iyi dizel yakit?

Daha yeni başıma geldi.Shellden alırım daima ancak 2gün önce babam po'dan aldı yakıtı.Araba nedense kamyon oldu birden çok gürültülü çalışıyor shelldeyken sessiz olan dizel motor bir anda evrim geçirdi o yüzden shellden vazgeçmem.

albertxx link' Alıntı:
Daha yeni başıma geldi.Shellden alırım daima ancak 2gün önce babam po'dan aldı yakıtı.Araba nedense kamyon oldu birden çok gürültülü çalışıyor shelldeyken sessiz olan dizel motor bir anda evrim geçirdi o yüzden shellden vazgeçmem.

Psikolojiktir o geçer. :)

Burock kulaklarım baya hassas yani hiç psikolojik değil :):) Pevgeoet kullanırken starpet alırdık aynı onda ki gibi çalışıyor araba :D

albertxx link' Alıntı:
Burock kulaklarım baya hassas yani hiç psikolojik değil :):) Pevgeoet kullanırken starpet alırdık aynı onda ki gibi çalışıyor araba :D

Biliyorum dostum dinleyen bir kulağın farkedebileceği kadar çalışmada bir ses farkı oluyor. Ben de aynı fikirdeyim.

Geri