ES-kişehir Es-Es buraya

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozcurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eskisehirli abilerim kardeslerm bu sene ossye girdm tercih aşaması malum konya selcuk insaatı yaz muglayı yaz osman gazi insaat yarine diyolar eskisehir osmangazi kotumudur iyimidir bilgisi olan varsa bi yardım edebilirmi?

sonra eskişehirde iş staj olanakları nedir makine müh. de yazacm makine yada insaatta kendimi nasıl geliştiririm ????

osmangazi makina mezunu olarak diyebilirim ki, çok üst düzey üniversiteleri saymazsak, boğaziçi , odtü gibi , geri kalanların hepsine denk kalitede bir üniversitedir.
zaten malesef gerçekçi baktığımızda ülkemizdeki okulların %90 piyasaya mühendis yetiştirmekte çok zayıf, ancak saha tecrübesiyle mühendis olmaya başlıyorsun,
staj olanağı boldur eskişehirde ama son zamanlarda iş olanakları biraz sınırlı, gördüğün gibi ben okul sonrası eskişehiri terk etmek zorunda kaldım

ama konya selçuk, muğla vs. yerine osmangazi çok daha mantıklı olacaktır.
osmangazi makinayı da tavsiye ederim, %100 süper olmasa da çok güzide hocalarımız vardı.

bide unutmadan,
ingilizce çok çok önemli, herkes ingilizce biliyo artık geçerliliğini yitirdi, 2. yabancı dil bilmek lazım geyiklerini duymazdan gel, ingilizceni geliştir, ama kağıt üstünde değil kullanabilecek şekilde geliştir.
odtü boğaziçi gibi ingilizce eğitimde kendini ispatlamış okulları bitirenlerin ingilizceyi iyi bildiği diğerlerinin bilmediği kanısı var her tarafta.
bide osmangazi makinada seçmeli olarak ingilizce okuyabiliyosun bölümü komple ;)

Ben birşey sormak istiyorum Eskişehirlilere.:D

Bu 'Es-Es' ne demek? :D

bide unutmadan,
ingilizce çok çok önemli, herkes ingilizce biliyo artık geçerliliğini yitirdi, 2. yabancı dil bilmek lazım geyiklerini duymazdan gel, ingilizceni geliştir, ama kağıt üstünde değil kullanabilecek şekilde geliştir.
odtü boğaziçi gibi ingilizce eğitimde kendini ispatlamış okulları bitirenlerin ingilizceyi iyi bildiği diğerlerinin bilmediği kanısı var her tarafta.
bide osmangazi makinada seçmeli olarak ingilizce okuyabiliyosun bölümü komple ;)

abi cok tesekkurler ilk 4 tercihim osman gazi zatn makine insaat 1 ogretmler 2 ogretmleri yazdm bnm sıralamam 47 400 osmangazi insaat 2. ogrtm 46 500 den almıs gecen sene benim onumde 2.500 kontenjan artısı var rehbrlikciler %95 olur diyolar bi sakatlık olursa diye altlara ktu samsun 19 mayıs gaziantep kayseri vs.
bi sorum olacak osmangazi de bolum değiştirmek cok kolayms diyolar acaba alta yazacagım yerleri yazmayıp osmangazi metalurji yazsam direk bolum gecisi nasl olur o risk alıp metalurji mi yazıyım değiştirmeye mi calısıyım yoksa kayseri insaat mı yazıyım direk ? sen olsan ne yapardn

bölüm değiştirme konusunu hiç bilmiyorum, bide bizim zamandan beri epey değişiklikler olmuştur herhalde.
metalurji yerine inşaat daha uygun gibi. bide bizim bölüme yatay gelen çok arkadaş olmuştu, o ihtimali de bi araştır istersen,
kütahyadan uşaktan falan epey bi arkadaş gelmişti.
bu dediğim okullarda meslek liselerinden gelen hocalar ders anlatıyolardı o dönemlerde :(

makine 2. ogrtm yada insaat 2. ogretm gelsede drek kurtulsam artk 1 aydır kafa kalmadı arastr sorustur sıkıldm eskisehr olsn yetr ora tutmaz diğer iller gelirse uzulecm :(

makine 2. ogrtm yada insaat 2. ogretm gelsede drek kurtulsam artk 1 aydır kafa kalmadı arastr sorustur sıkıldm eskisehr olsn yetr ora tutmaz diğer iller gelirse uzulecm :(

inş olur
2.öğrtm ortalamayı yüksek tutarsan normal öğretim harcıyla okuyabiliyosun ;)

Abi çok merak ediyorum ya. :D
benim plaka bile es ama tam neden öyle olduğunu ben de bilmiyorum
eskişehirin es i işte diye düşünüyodum :)

Geri