Öncelikle merhaba.Aracım 2010 J Kasa Enjoy Plus daha 20,000 Km de.Araç temiz kullanılmış fakat son zamanlarda sürekli Esp hatasını almaya başladım.Önceleri ESP göstergesi çıkıyordu kontağı kapatıp tekrar açınca gösterge gidiyordu.Bir kaç ustaya gösterdim cihaza bağladılar ama hata çıkmadı. Sanırım onların makineleri düşük modeldi.Sonra Esp tekrar çıktı ve araç baya dirençten düştü,istop edecek vaziyete geldi.Vakit geçirmeden hemen başka bir ustaya götürdüm kendisi genellikle opel üzerine çalışıyor.Usta bujileri ve bobini değiştirdi.Araç eski haline döndü fakat birkaç gün sonra tekrar Esp göstergesi çıktı tekrar aynı ustaya götürdüm cihaza bağladı krank mili arızası verdi,yağın eskidiğini ve krank miline yeteri basınçta yağ gitmediğini söyledi,yağı değiştirdik.Yine 3-5 gün sorunsuz çalıştı fakat yine aynı Esp göstergesi çıktı,bu sefer krank sensörü arızası verdi.Esp için ilk defa bu hata ile karşılaştım dedi..Birkaç gün araca bin tekrar yaparsa bakalım dedi.Tekrar hata verdi ,yine cihaza bağladık,yine krank sensörü arızası verdi.Usta şanzımanın ineceğini ve orada keçe olduğunu onunda yıpranmış olabileceğini söyledi.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istedim.Araca cihaz bağlandığında yalnızca krank sensörü hatası veriyor.Düzgün kontak basıyor çalışıyor fakat 2 ve 3 cü viteste devir yükseliyor başka sorunda yok.Böyle bir hata için şanzımanın inmesi gerekir mi.Orada bir keçe olduğunu onun yıpranmış olabileceğini söyledi.Masraf olarak ortalaması 750-800 TL tutar dedi.Kararsız kaldım ve forumda bu konuda bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim cevap verirlerse sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: