Far sensörü hakkinda!

kullaniciadiyok

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İlginiz icin tesekkurler.Benim aracin sorunu far sensorleri hakkinda farlarin modu otomatikte yanliz bazen cok gec isliyor karanlik ortamdan gun isigina ciktigim zaman baya bi yol katettikten sonra isliyo. bazende garajdan ciktigim gibi isliyo sizce bu normalmi.

Ynt: Far sensörü hakkinda!

bende herhangi bir sıkıntı yok bence servise bir gösterin.

Otomatik uzun farları aktif hale getirin sorun ortadan kalkar, bence.

Benim araç otomotik mode kafasına göre geciyor. Her zaman otomotik bıraktığım halde farlar hep açık. ama kapatıp açtığım zaman düzeliyor.

kullaniciadiyok link' Alıntı:
İlginiz icin tesekkurler.Benim aracin sorunu far sensorleri hakkinda farlarin modu otomatikte yanliz bazen cok gec isliyor karanlik ortamdan gun isigina ciktigim zaman baya bi yol katettikten sonra isliyo. bazende garajdan ciktigim gibi isliyo sizce bu normalmi.

Evet ! Daha önce de bu konuyla ilgili bir başlıkta yazmıştım. Önümde bir Insignia ile tünele girdim geçen gün, ikimizin de aynı sürede farlar yandı fakat onunki tünel çıkışında hemen sönerken benimki bir 10 sn. kadar sonra söndü. Bir problem var ama bunun için de servise gitmeyi gerek görmedim açıkçası. Bazen çok sinir ediyor kapatıyorum otomatik modu.

sensorun temizliği çok önemli...

bazen bendede geç algıladığı oluyor.

edonmez link' Alıntı:
Benim araç otomotik mode kafasına göre geciyor. Her zaman otomotik bıraktığım halde farlar hep açık. ama kapatıp açtığım zaman düzeliyor.
aynı sorun bende de var.bugun ender beyle buluşmamızda iki araçta fark görmedik. normal bir durum kabul edip kafaya takmamak lazım. havalar da cok aydınlık olmadıgı için bu aralar bu gibi durumlar normal bence

Sabahları bende de aynı durum oluyor. Bayağı bir yol katettikten sonra araç farları kapatıyor. İnsan gözü ortamdaki ışık miktarına çok kolay uyum sağladığı için biz bulunduğumuz ortamdaki ışık miktarını çok kolay anlayamıyoruz. Aslında ortam oldukça karanlık olmasına rağmen öğlen aydınlığı varmış gibi gelebiliyor bize. Araç muhtemelen ortamdaki ışık miktarı belirli bir lümen değerini geçince farları kapatıyor ve bazen biz ortamı aydınlık olarak algılasak da ışık miktarı bu eşik değerinin altında kalabiliyor.

Bence tek sorun farların yanması ile birlikte gösterge paneli ve navigasyon ekranının da kararması. O da önemli bir sorun değil bence. Farlar otomatik modda gece giderken kapanmasın yeter. :)

dinojasie link' Alıntı:
aynı sorun bende de var.bugun ender beyle buluşmamızda iki araçta fark görmedik. normal bir durum kabul edip kafaya takmamak lazım. havalar da cok aydınlık olmadıgı için bu aralar bu gibi durumlar normal bence
dinojasie link' Alıntı:
bazi arkadaslar yetersiz isik diye yazmis fakat bugun bulundugum yerde gokyuzunde 1 gram bulut bile yok fakat hava sicakligi -1 bunun etkisi olabilirmi acaba?

kullaniciadiyok link' Alıntı:
bazi arkadaslar yetersiz isik diye yazmis fakat bugun bulundugum yerde gokyuzunde 1 gram bulut bile yok fakat hava sicakligi -1 bunun etkisi olabilirmi acaba?
açıkçası bence hava soguklugu da bir ihtimal. Dediginiz durumu bende yaşıyorum ve şikayetimin başlama zamanı kış ayları oldu. gerçi yaz ayında da bazen bu sorunu görüyordum ama kış ayında çok sıklaştı.

Geri