far temizliğinde pahalı malzemelere SON !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ourcorsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nalbur arkadaşım var, o na soruyorum hemen. :D

seninkisi sanki diş macunluk bugulanma genelde diş macunu ile çıkıyor. sararma için zımpara şart. ama o maden cilasını da merak etmiyorum değil he :rulet2:

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 10:18 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 10:12 ----------

biraz araştırdım da nalburlarda falan oluyormuş deneyecek arkadaş varsa dikkat etsin boya çıkarabilir diyolar. iyice kaplasın tamponu kaportayı falan.

altay dırek fara uygulamadan beze dokup bezı fara surtme ile de birsey değişmiyo uygulana biliyor. boya aksamına sıcrama sansı yok

bende denedim sonuç harika oldu ama içeridende temizlenmesi lazım. bide nasıl söküldüğü konusunu bulup araştırırsam harika olur. paylaşım içinde ayrıca :tesk:

Arkadaşlar bu zımbırtı "kavil" diye geçer, tunç metal parlatmada kullanılır. Askerde çelenkleri bununla silerlerdi. İlk başta parlatır farları muhtemelen ama sonrasında daha beter olma ihtimali vardır, ben kesinlikle kullanmazdım bu iş için.

Bunun yerine plastx, pasta uygulaması sonrası cila yaparsanız daha uzun süre temiz kalır farlar. Ayrıca daha takıntılı olanlarımız da far, plastik veya pleksi için özel koruma ürünlerinden tercih edebilirler.

Arkadaşlar bu zımbırtı "kavil" diye geçer, tunç metal parlatmada kullanılır. Askerde çelenkleri bununla silerlerdi. İlk başta parlatır farları muhtemelen ama sonrasında daha beter olma ihtimali vardır, ben kesinlikle kullanmazdım bu iş için.

Bunun yerine plastx, pasta uygulaması sonrası cila yaparsanız daha uzun süre temiz kalır farlar. Ayrıca daha takıntılı olanlarımız da far, plastik veya pleksi için özel koruma ürünlerinden tercih edebilirler.

arkdaslar sonrası için bir yorum yapamıyorum tecrube daha kotu olcagını soyluyor sonra sizlerce kötü anılmak istemem. sadece o farı temızledıgıne emınım ama sonrası ıcın bı tecrubem yok:)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:34 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:33 ----------

bende denedim sonuç harika oldu ama içeridende temizlenmesi lazım. bide nasıl söküldüğü konusunu bulup araştırırsam harika olur. paylaşım içinde ayrıca :tesk:

işine yaramıs olmasına sevındım ben tesekkur ederım.

en sonunda vikaul u buldum ve hafta sonu köy gezisinde uyguladım. çok aşırı kararmamış farlarda işe yaradığı kesin ama elle yapılabilecek bir işlem değil bilginiz olsun. resmini koyduğum zımpara makinesinin altına havlu parçası koyarak yaptım. bir far yarım saat kadar sürdü. palisaj makinesi yada zımpara makinesi yoksa hiç girişmeyin.

kullandığım makine
IMG_20140601_180442.webp

öncesi

IMG_20140601_173720.webp

IMG_20140601_173745.webp

ve son hali

son.webp

en sonunda vikaul u buldum ve hafta sonu köy gezisinde uyguladım. çok aşırı kararmamış farlarda işe yaradığı kesin ama elle yapılabilecek bir işlem değil bilginiz olsun. resmini koyduğum zımpara makinesinin altına havlu parçası koyarak yaptım. bir far yarım saat kadar sürdü. palisaj makinesi yada zımpara makinesi yoksa hiç girişmeyin.

konuyu ılk acdıgımızda bu malzemenın ılk once ıse yaradıgını fakat sonradan daha kotu hal alacagını ıdda edenler olmustu belkıde dogruluk payı olabılır bızım uyguladıgımız arabalarda daha kotu bı durum yasamadık ama hayırlısı bakalım. güzel olmus hocam maşallah

vay be mis gibi olmuş farlar bende kara kara farların üstündeki taş izlerinden nasıl kurtulurum diye düşünüyordum. internetten 60 liraya far temizleme kiti almak üzereydim. Bende nalburları biraz gezmeye karar verdim. Teşekkürler :)

asil arkadaşa teşekkürler vikaul elektronikte kullanıyorduk kontakları temizlemek için ama bu özelliğini bilmiyordum ve kendi aracımda uyguladım sadece elle uyguladım sonuç çok güzel uygulamadan önce foto çekmeyi unutmuşum uygulama sonrası fotolar

20140627_170731.webp

20140627_170305.webp

20140627_170314.webp

asil arkadaşa teşekkürler vikaul elektronikte kullanıyorduk kontakları temizlemek için ama bu özelliğini bilmiyordum ve kendi aracımda uyguladım sadece elle uyguladım sonuç çok güzel uygulamadan önce foto çekmeyi unutmuşum uygulama sonrası fotolar

Ekli dosyayı görüntüle 17252

Ekli dosyayı görüntüle 17253

Ekli dosyayı görüntüle 17254
arabayı bi yerden gözlerim ısırıyor. bende deneyim bakalım bunu bandırmada varsa bı ciladan:(

Geri