Far

vectra fırat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar farın mika olan dış camını 1 yıla yakın zaman oldu temizletmiştim.O kısımda hic bir sorun yok..
Ancak farın içide artık baya bir tozlu görünuyor ve içinide temizlemek istiyorum
Farın içini temizleyen yada temizleten arkadaslar varsa bilgi almak isterim..
3.webp

Farı söküp sıcak su ve çok az leke bırakmayacak sabunla ile yıkayabilirsiniz evde içini.tabi aracınızda xenon varmı bilmiyorum varsa riskli olur değilse bişey olmaz. sökmesi çok basit tampon ve farları. ama toz alması normal değil arkadaki kapak sağlam ise ön mika toz alıyordur silikonlayın.
Aracın üzerinde yıkamaya çalışmayın far sıcakken: patlayabilir.

Sony E6603

12 yıllık far cokk az bir toz var ikisinde de aynı ama yinede ön mika ve arka kapakları konrol ederim..
Farı cıkarmak için bir de tamponla ugrasmak gerek haklısın vectra tamponu nu hiç sökmedim onu mecbur kaportacı halledecek..

Elegane oldugundan xenon ampül değiştirirken gördüm motor ,bobin ve ampülleri cıkarırım..

Ancak yıkama işini kesinlikle yapmam illaki ön mikayı sokmem ve merceği ayırmam sart.
Daha önceki nissan primera aracımın kini sıfır serlikteki yani kirecsiz su ve içine %50 üzüm sirkesi karıstırıp yıkadım hava ile kuruttum yine damla lekesi kaldı yine kaldı..
Onun Ön mika cıkarma işi ya hero ya mero kırılma olasılıgı cok yuksekti bende cıkarmadım ..
Acaba bunu (vectra) cıkraran varmı??Kolaymı..??Aynayı reflektörleri losyonla temizleyip silen tekrar mikayı takan varmı??

arabanızın far camı rahat ayrılıyor. Xenon ise mecburen ön mika yı fön ile ısıtıp ayırabilirsiniz.rahat ayrılıyor forumda resimli anlatım vardı bulabilirseniz bakın. Ama rahat ayrılır çünkü far yapısı çok müsait ayrılma da sorun yok ama çok iyi silikonlayıp kapamanız lazım su alırsa kötü olur.
Tamponu sökme çok basit vida yerlerini vs. yazabilirim düşünürseniz
Ama eliniz yatkın değilse bu tür işlemler başınıza masraf açmaktan başka işe yaramaz xenon far oldukça pahalı 800 tl civarı olmalı tanesi bilginiz olsun

Sony E6603

Dostum öncelikle tesekkür ederim verdiği bilgilerden dolayı ,
Farın içi tozlanmıs yanlıs bir tanımlama olmus islenmis..
Egerki mika kolay cıkıyorsa gerisini hallederim gerisi benim işim diye düşünüyorum da ,korkum içindeki mikelaj yorulmuş olurda losyon la temizlerken elimde kalırmı!!!Malum Pahalı gavur:)
Forumda arattırdım farla ilgili konular var ama c1 far temizleme bulamadım ..
Ben sökebilirsem yüksek ısıya dayanıklı boya ile iç karartma yapsammı ki ??
Tampon sökümü ile ilgili bilgi verirmisin lütfen

Soyulursa karartırsınız daha yakışıklı olur.mecbur kalırsanız tabi.ama mikayı açınca sert uygulamadan kaçınmanız yeterli olur.
Tampon için:
Kaputu açınca iki far arasında vidalar olacak tork la sökülebilen şıp diye görürsünüz onları zaten onları sökün sonra çamurluk ağzı ile tamponun birleştiği yerde sağda ve solda aynı tork vidalar var onlarıda sökün ve davlumbaz içinde sağdave solda vida var tekerin ön kısmında hemen.
Vidaları çıkardıktan sonra tamponun uç kısmını tutup yavaşça geriye doğru çekerek yana doğru 2.bir hamle ile braketinden kurtarın zorlamadan. Merak edtmeyin kırılacak türden değil.
Tamponun altıyla upraşmayın hiç öne doğru eğin altına bişey koyun dursun öyle. Sonra farların bütün vidalarını görürsünğz zaten.
İnanın doğanların şahinlerin tamponu daha zor sökülür heralde.
Tamponunuzu kasap bir kaportacı vida ile tel ile vs. Toplamamışsa dediklerim işinizi görür

Sony E6603

İki far arasındaki vidalar dedim ama vida yerine geçmeli plastik sekman olmalı c2 ile karıştırdım ama rahatlıkla görürsünüz. Sekmanın içindeki plastiği yukarı çıkarın sonra sekmanı çıkarırsınız

Sony E6603

Geri