Merhabalar. Aracım 1.3 dizel astra j 2012. Araç soğuk motordaki marşta yaklaşık 1.5 saniye kadar gır gır yaparak marş alıyor ve egzozdan aşırı bir mazot kokusu geliyor. Aracı kullanıp stop ettikten sonra tekrar çalıştırınca araçta titreme, rölanti dalganması ve tekleme oluyor. Birkaç ustaya gösterdim biri eksantrik mili dedi, birisi egr valfi yada emme manifoldu tıkanmasından yapabilir dedi. Araç ısınınca bir sorun yok ama ısınmış motorda da bi 30 dk kadar soğumasını bekleyip çalıştırınca yine 30-40 saniye kadar tekleme yapıyor ve bu tekleme sırasında aracın yakıt tüketimi 1lt'leri buluyor rölantide. 0.5 seviyelerine düştüğünde ise tekleme ve titreme sorunları ortadan kayboluyor.
EGR ,boğaz kelebeği temizlendi,enjektörler de temizlendi ancak araç üstüne takıldığında tekrar bir ayar vs yapılmadı(yapılması gerek mi bilmiyorum sökülen enjektör yine aynı göze denk gelecek şekilde takıldı enjektörler). Lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum. Yaklaşık 2 aydır aynı sorun var ve aracı severek almış olamam rağmen soğudum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
EGR ,boğaz kelebeği temizlendi,enjektörler de temizlendi ancak araç üstüne takıldığında tekrar bir ayar vs yapılmadı(yapılması gerek mi bilmiyorum sökülen enjektör yine aynı göze denk gelecek şekilde takıldı enjektörler). Lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum. Yaklaşık 2 aydır aynı sorun var ve aracı severek almış olamam rağmen soğudum. Şimdiden teşekkür ediyorum.