- Konuyu Başlatan
Corsa'nın içine bindiysen, şaşırtıcı şekilde geniş olduğunu görmüşsündür. Kokpitin yüksek olması ve arka camların şahin gibi açılması haricinde ben eksi bir yönünü bulamadım, çok tatlı bir araba. Corsa 1.2 motoru tigradan sonra çok zayıf gelecektir.
Artık atikliğini, hızlanmasını falan pek önemsemeyeceğim LPG'li araca binmektense 1.2 arabaya binmeyi tercih ederim. Corsa'nın sıkıntıları gerçekten var mesela boyum 1.84 bacaklarımı corsanın direksiyonunun altına zor soktum ayrıca ben eskiden Tigranın burnu görünmüyor diye şikayetçiydim Corsa daha fena çıktı. İbiza rahat inilip binilen bir araç onunda kokpiti biraz sıkıntılı ama corsa kadar değil. Her iki aracında bagaj hacimleri ve tavan boyları ideal. Ama corsa görünümüyle insanı cezbediyor İbiza ise donanımıyla
Motor biraz zayıf gelebilir.
1.2 motor 16 ınc çelik jantlı aracımı body kıt ile kullanıyorum.
Uzun yolda 5 şehir içinde ise 6,2-6,5 arasında bir yol yapıyorum. Gaz pedalına benim psikolojime göre farklılık gösteriyor.
Alırken bende seat ibiza bakmıştım ancak bu kadar uygun şartlar sunmamışlardı orada.
corsa 2. el piyasasında her zaman bir adım önde olacaktır. Ancak seattaki hız sabitleme gibi durumlar artı bir avantaj.
Airbag olayına çok takılmadım açıkcası bilmioyrum neden ancak ben 1.2 aracımdan memnunum.
Eksileri: bana göre tek eksisi geç hızlanması. arka camların manuelliği bile beni ilgilendirmiyor arkaya oturan düşünsün
ben şehirler arası yolda max 175-180 bandına kadar çıktım belki daha giderdi ama denemedim. Şuan tüketimden memnunum genişliğinden arka koltuğa 3 kişi rahatlıkla oturuyor.
Cuma akşam 100 liralık yakıt alıp ümraniye - gebze - maşukiye - gebze ümraniye - ataşehir ümraniye - anadolu feneri - anadolu kavağı beykoz - altunizade ümraniye bandında gittim 300 km kadar yol yaptı ve muhtemelen işyerim olan eyüpe gidene kadar da ışık yakmaz 320 km gibi bir yola denk gelir. otobanda biraz bastığımı ve ümraniye kavacık tarafığındaki beklemelerle 6,4 civarına denk gelir. Karar sizin her iki araçta alınabilir tabi. İlla doğuş grubundan bir araç olacaksa polo yerine ibiza donanım seviyesi nedeniyle doğru tercih ancak ibizada yakacağınız yakıtta şehir içinde 7 nin altı olmayacaktır.
Yakıt olarak diğer markalardan daha az yaktığına bende hem fikirim. Hatta almışken Opel Corsa OPC'nin jantını opsiyonel olarak almayı bile düşünüyorum.
Ama 18'' olduğundan araba çekmez diye korkuyorum.
Zaten bu saatten sonra alacağım arabada performans değil görüntü ve ekonomi aramaya başladım her gün işe gidip geliyorum az yakan bir araba lazım mecburen. İbiza ne kadar ekonomik bilemem ama gerçekten doluluğuyla insanı cezbediyor.