geri vitese geçerken gelen cırtlama sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan offering
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
debrıyaja basar basmaz gerı vıtese takarsanız jartlar debrıyaja basıp 2 sn beklersenız gayet sessız gececektır. dönen dıslıler debrıyaja basar basmaz durmuyor bu dedıgım tabıkı gerı vıtes ıcın

teşekkürler herkeze

Ben Hep 2.vitese atıp Geri vitese Atıyorum Hiç biz Zamanda Cırtlama olmuyor.Beklesenizde beklemesenizde :)

bende bu cırtlamadan korkuyordum valla dişlilere birşey olacak diye.artık ya biraz bekleriz debriyaja basılı ya da başka vitesten geri vitese alırız.teşekkürler bilgiler için...

Benim önceki astramda ve şimdiki astramda"da aynı sorun var. Bazen hızlıca geri vitese almam gerektiğinde dişliler yerde kalacakmış sanıyorum :)

bu opellerinde her sorunu kronik. şu arabalar okadar met etdiğimiz kadar iyi değil sanki.geri vites kronik, yağ eksiltmesi kronik, süspansiyon sert, koltuk başlıkları ses yapar vs. benim bu ilk araban olduğu için fazla kıyaslama yapamıyorum fakat toyota corollalarda gözüm kaldı (2003-2007) bence coralla sorunsuz bi araba gibi

Bende alışkanlık oldu senelerdir öle yapıyorum ilk birinci vitese alıyorum sonra geriye hiç cırtlama ses yapmıyor.bekleme konusu evet doğru bir teşhis.kronik ten ziyade olması gereken bir şey sanırım sonuçta seyir halinden durup bir anda geri vitese almak daha dişlilerde ki hareket durmadan bunu gerçekleştirmek doğal olarak cırtlama ses yapacaktır.en misali çoğumuz biliriz araç seyir halindeyken debriyaja basmadan devrini buldurduğumuz zaman çok rahat vites yükseltebiliriz,ses cırtlama olmadan yeterki dişlisini tam ayarın da bulsun...

bazen bendede oluyor 1 e veya 2 atıp tekrar deneyince geçiyor...geri vitese geçmediği zamanda bunu yapabilirsiniz...

Cırtlamayı önlemenin bir başka yoluda geri vitese takmadan önce debriyajı tazelemek eskilerin deyişiyle çift debriyaj şanzımanda büyük bir problem yoksa rahatça geriye geçmesi lazım...

Geri