Güneşte kalması sorun olur mu?

JohanGielen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar aracım park ettiğim yerde mecburen sabahttan saat 2 ye kadar güneşte kalıyor sizce bu sorun olurmu? güneş ön cam tarafından torpidoyu korumak için ön cama güneşlik koydum o kadar teşekkürler

Aracın boyaları dahil iç döşemeleri ve lastikleri,kaporta ciddi derecelerde zarara uğrayabilir..Şöyle düşünün; çölde neden tek başına bir kaya ya da taş kalmaz?Çünkü gece-gündüz sıcaklıkları farkı fazladır...Yani kısa zaman aralıklarında, sıcaklığın,bir 35 dereceye çıktığını bir de 10 dereceye düştüğünü farzedin ve bunun günün her günü olduğunu düşünün..Yemeği ya da sütü bile bir ısıtıp bir soğuttuğumuzda 3.4. denemeden sonra yemek bozulmaya başlar..Branda ya da benzeri şeylerle korumanız çok daha iyi olur bence..

Aracın boyaları dahil iç döşemeleri ve lastikleri,kaporta ciddi derecelerde zarara uğrayabilir..Şöyle düşünün; çölde neden tek başına bir kaya ya da taş kalmaz?Çünkü gece-gündüz sıcaklıkları farkı fazladır...Yani kısa zaman aralıklarında, sıcaklığın,bir 35 dereceye çıktığını bir de 10 dereceye düştüğünü farzedin ve bunun günün her günü olduğunu düşünün..Yemeği ya da sütü bile bir ısıtıp bir soğuttuğumuzda 3.4. denemeden sonra yemek bozulmaya başlar..Branda ya da benzeri şeylerle korumanız çok daha iyi olur bence..[/QUOT

sitede oturuyorum branda şansım pek olmuyor peki başka ne yapabiliriz

UV korumalı bir cila alıp uygulayın son derece basittir yapması.Ondan sonra yine iç güneşliği kullanın ve güvenli yerdeyse araba 2 camı birer parmak açık bırakın

UV korumalı bir cila alıp uygulayın son derece basittir yapması.Ondan sonra yine iç güneşliği kullanın ve güvenli yerdeyse araba 2 camı birer parmak açık bırakın

UV filtreli cilayı kendim uygulayabilirmiyim açıkçası cila olaylarında pek bilgim yok zor mudur nasıl uygularım ilgin için teşekkürederim arkadaşım

Benım aracımda günün 4-5 saati gerçekten güneşe mağruz kalıyor hatta bazen daha fazla.... olabildiğince üzerinde toz bırakmamaya eğer müsaitsem yerini değiştirmeye çalışıyorum... yan camlarımda rüzgarlık olduğu için 1 parmak falan açık bırakmaya çalışyıroum direksiyün ve etrafına ayrıca bir örtü ve ön cama yansıtıcılı cam koruma kullanıyorum... brandanın zararlı olduğunu ve boyayı çizdiğini çok söylediklerinden hiç kullanmadım

UV filtreli cilayı kendim uygulayabilirmiyim açıkçası cila olaylarında pek bilgim yok zor mudur nasıl uygularım ilgin için teşekkürederim arkadaşım

arkadaşlar bilgiler için teşekkürederim şu UV cila kafama takıldı sizce ben kendim uygulayabilirmiyim?

Boş ver salla gitsin koynumuza alıp araçlarımızı yatacak halimiz yok... kapalı garaj yoksa öyle yada böyle ya güneşte kalacak, ya çamur da yada karın altında kalacak... bizimle yaşayacak hali yok kapa ön canımı sal gitsin dert etme dünya kadar araç güneş altında... sana bir şey olmasın ;)

nadir abi öyle ama insan üzülüyor gerçekten yazık yaw ateşin altında günahtır yaw mübarek gün:D
aslında şu aracı bastan basa kaplayan parlak güneşliklerden var zararı varmıdır boyaya ne dersiniz

nadir abi öyle ama insan üzülüyor gerçekten yazık yaw ateşin altında günahtır yaw mübarek gün:D
aslında şu aracı bastan basa kaplayan parlak güneşliklerden var zararı varmıdır boyaya ne dersiniz

İyi haklısın da kapalı garaj filan olmadı sürece aracı korumak imkansız örnek benim aracım daire ağaç altına bırakıyorum bal yağıyor gölge olsun diye duvar dibine park ederim üst taraf dan beton parçaları düşüyor... en uygun yerde park halinde ön cam kapalı bıraktım öylece sanırım 15 gündür kapısını dahi açmadım öylece duruyor....

Yapacak başka bir şey yok kendi evin kapalı garajın olmadı sürece bir şey yapamazsın.

Geri