Güneşte kalması sorun olur mu?

arkadaşlar bilgiler için teşekkürederim şu UV cila kafama takıldı sizce ben kendim uygulayabilirmiyim?

İyibir wax iş görür tabiki uygulama yapabilirsiniz ;)

Öncelikle benim tavsiyem katı waxlar(fk1000p coli476s -915) ama hem pahalı hemde 3-5 yıl gidecek kadar çok ortak aramalı :) yada sıvı waxlar olur meguiars ultimate liquid wax falanda iş görür. Arabaya yıkadıktan sonra temiz yağlı olmayan bir bezle güzelce kuruların ( boyayla ilgili tüm işlemleri serin ve gölgede yapın ) sonra kutu içinden çıkan uygulama süngeriyle oldukça ince ve daireler çizerek (1 karşı geçmeden) uygulayın. Kurumasını bekledikten sonra tüylü bi mikrofiber bezle silin ;) yaklaşık ayda bir uygulama yapın aracın dışlarda dahi olsa cilalı şampuanla yıkandığından emin olun yoksa tüm bu uygulama tek yıkamada gider ;) yıkmadan sonrada hızlı cila uygularsanız ( atas hydrorep fiyatına göre oldukça güzel) tadından yenmez :)

UV filtreli cilayı kendim uygulayabilirmiyim açıkçası cila olaylarında pek bilgim yok zor mudur nasıl uygularım ilgin için teşekkürederim arkadaşım
Nedemek.Arkadaşların dediği gibi UV korumalı cilalar yada normal ciları çok rahat uygulayabilirsin.Süngerle sürüp dağıtıyorsun bölge bölge yap.Diğer tarafa geçince orayıda bitirince önce yaptığın yeri temiz mikrofiber bezle silerek parlatıyorsun.Arabanın hertarafını tamponlar dahil böyle koruyabilirsin.Ama plastik çıtalarda ve lastik çıtalarda izbırakır bu cila oralara pek değdirmeyin.Marka olarak Oğuzhan arkadaşımız belirtmiş colinite tarzı kaliteli birşey yada sonax turtle wax gibi daha amatör ürünleri iş görür.en azından koruma sağlarlar.Benim tavsiyem bulunması daha kolay olduğu için metro groslarda satılan rex marka UV korumalı cila birde turtle wax sealer wax adında yeni bir ürün çıkardı buda çok iyi

Boş ver salla gitsin koynumuza alıp araçlarımızı yatacak halimiz yok... kapalı garaj yoksa öyle yada böyle ya güneşte kalacak, ya çamur da yada karın altında kalacak... bizimle yaşayacak hali yok kapa ön canımı sal gitsin dert etme dünya kadar araç güneş altında... sana bir şey olmasın ;)

Olayı çok güzel özetlemişsin hocam. :bir:

Kapalı ya da gölge yer olmadığı sürece güneşte kalan aracın güneş etkilerine maruz kalması doğaldır. Yılda 1-2 defa cila ile korunabilir ama 10 seneyi aştımı kavisli yerlerden yanıklar başlar. Gerçi peder beyin eski aracı 99 model corolla hala aynı şekilde orjinal boyasıyla duruyor(yakın birine satıldı). Sanırım boya kalitesi ve vernikle alakalı ama sonradan yapılan boya ve vernik orjinalden önce soyuluyor.

Arasıra park ettiğin yeri değiştir cunku her gün aynı yerlerden güneş almamış olur.

Benim aracı da yazın özellikle gündüz pek kullanmadığımdan uzun süreler park halinde kalıyor. Ön cama aluminyum yansıtmalı o katlanır şeylerden aldım, en büyüğünü seçmeme rağmen alttan biraz açık kalıyor. Sunroofu "tilt" konumunda açık bırakıyorum , o konum insanların dışardan yüklenmelelerine dayanıklı ve yağmur durumunda içeri su girmeyen konum oluyor, güvenle bırakıyorum. Yan camlar da hafif aralık. Onun dışında pek birşey yapamıyorum cunku garajın üstü açık ve aracımı korumak için üstten bir gölgelik falan yapmak isterdim ancak komsuların tepkisini çekerim diye yapmıyorum, aracım her gün sabah saatlerinde birkaç saat direkt güneş alıyor

bir çok araç bayilerinde bile sıfır araçlar güneş altında bekliyor,
(Ör: İzmir'de Honda Çamkıranda dışarda en az 50 sıfır araç var... Afyon Opel'de de bayi bahçesinde sıfır insignialar astralar dolu... Benim içim acıyor onları orda görünce o derece :)

bence çok uzun vadede etki edebilir 8-10 yıl gibi ama kısa sürede etki etmez arkadaşların dediği gibi aracı temiz tuttuğumuz sürece...

bir çok araç bayilerinde bile sıfır araçlar güneş altında bekliyor,
(Ör: İzmir'de Honda Çamkıranda dışarda en az 50 sıfır araç var... Afyon Opel'de de bayi bahçesinde sıfır insignialar astralar dolu... Benim içim acıyor onları orda görünce o derece :)

bence çok uzun vadede etki edebilir 8-10 yıl gibi ama kısa sürede etki etmez arkadaşların dediği gibi aracı temiz tuttuğumuz sürece...

O araçlara hiç içiniz yanmasın. Ben aracımı bayiden alırken dışarda park alanında görerek aldım. Üzerinde tamamen kaplanmış kalınca mum tabakası vardı ve bunu çıkarmak için basınçlı sıcak su ve deterjanla 3-4 defa yıkıyorlar. Yani sıfır araçlar tamamen korunaklı :)

Geri