Haftanın Sorusu: Sıfır araçların km'si neden sıfır değil? :)

Efkan ATALAY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar;

Kafama takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum:

Sıfır alınan araçların km'leri neden sıfır değil de 5 ile 9 aralığında bi değerde geliyor?

fabrikada park esnasında ve gemiye park sırası ayrıca test sürüşlerinde 5 - 9 km civarı yol yaparlar

uluslar arası otomobil üreticileri vs. birliğinin aldıgı karar 50km 'ye kadar araç sıfırdır.

araç banttan çıkarken son etaba geldiginde benzin konulup marşa basılır marşa basıldıgı yerde tekerler bantla ilişkisini kesmiştir daha sonra rot ayarı kontrol edilip yola çıkar fabrikadaki görevi sadece yeni çıkmıs aracla tur atmak olan çalışanlar var gayet muntazam bir sürüşün ardından park yerine çekiliir.

bayi araçla kesinlikle gezemez sadece tırdan indirir yıkamaya yada garaja kadar götürür.

bence gayet normal ve kesinlikle olması gereken bir durum motorun ve çoğu mekaniğin , parcanın testi fabrikada araç hareket etmeden yapılabiliyor ama aracın gidişi direksiyonun frenin testi için hareket şart.

Serviste bir arkadaşım demişti bazen araçları gebzeye götürmek zorunda kalıyorlarmış sigortasını söküyoruz km farlar korna camlar falan çalışmıyor gidip getiriyoruz eski haline çeviriyoruz demişti. Yani bazı araçların km si 7-9 dan da fazla.

geçen bir arkadaş linea almıştı..araba 50 km deymiş..km yi görünce bozulmuş biraz..gezmişler benim arabayla dedi..

Test eden eleman sigara almaya gitmiştir:) Üretimi Türkiye'de olsaydı kesin böyle düşünürdüm:)

Dipnot: İçinde küllüğü kullanmadan sigara da içebilir:)

benimde dikkatimi şu çekti aracın km si mesela 0 km km si 6 da elle sıfırladımız sayacın km 9 da bu nsl peki oluyo?

araç size teslim edlimeden önce son kullanıma çıkar ve test parkuruna sokulu sonr tıra bindirilir galeriye gider

ben zaten 0 km.arabayı istemezdim,,motorun çalışıp arabanın yürüyüp yürümeyeceğini bile bilemeyecen öyle olursa,,

getz i aldığımız 32 kmdeydi sanırım =)

Geri