hangi araba çok yakar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BATTAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gt daha az yakmıştır

gt daha az yakar. çünkü: burdaki seat toledo 1,6 cc 8 valf 102 hp bir vw motoruna sahip ve bu motorun vw golf teki fabrika verisi yakıt tüketimi 9,9 litre biz buna ortalama 10 litre diyelim. ama şunu da ekleyelim : hiç bir araba fabrika verileri kadar yakmaz ; mutlaka daha fazla yakar. çünkü; fabrika verilerinin test edildiği yollar dümdüz ve pürüzsüz yani bizim yolların tam tersi :D ve hiç viraj yok. yağmur, hava sıcaklığı vb.ise aracı minimum zorlayacak şekildedir. yani bu motorun da 10 litre yakması imkansız. ama senin aracında durumlar farklı. fo araca göre yaklaşık %50 fazla bir hp ( yılların getirdiği kaybı ve metal yorgunluğu yok farzederek yazıyorum) ve fazla bir tork gücü ile senin aracın bu durumda daha rahat yol alacağından daha az yakacaktır. toledo fazla yükü ve yetersiz gücü yüzünden yakıtla bu açığı kapatacak ve yakıtı yakmadan dışarı atacaktır. tüm bunlara bağlı olarak senin aracının daha az yakması doğal. birde arkadaşlar elinizde varsa vectra a gt sfi ile ecotec engine verilerine koyabilirseniz sevinirim.:good:

Ben de GT diyorum. Değer olarak da tahminim 100km / 7lt - 7.5lt ( Benzin )

avcı87;

büyük ölçüde doğru ancak ben kendi arabamla 5.8 yakmıştım bir kere.Fabrika verisinin aynısını ya da daga azını yakmak da mümkün olabiliyor duruma göre...

Experience' Alıntı:
avcı87;

büyük ölçüde doğru ancak ben kendi arabamla 5.8 yakmıştım bir kere.Fabrika verisinin aynısını ya da daga azını yakmak da mümkün olabiliyor duruma göre...

bi yerde yanlış yazdığım doğru. ayağını gazdan çekince yol bilgisayarı 0 litre gösteriyor:D :D :D . fabrika verisinin altında yakman için düz yolda değil de dediğim gibi aşağı inmen lazım genel olarak (bence).fabrika testleri demin de dediğim gibi düz ve tamamen sorunsuz yollarda yapılıyor.

benim araba onların içinde olsaydı en çopk yakan araç olurdu

şehir içi 1 km 230 kuruş

ama bu testin sonucunu bende merrak ettim

birde hız sabitleyici yakıtta tasarruf yaparmı uzun yolda ?

avcı87' Alıntı:
bi yerde yanlış yazdığım doğru. ayağını gazdan çekince yol bilgisayarı 0 litre gösteriyor:D :D :D . fabrika verisinin altında yakman için düz yolda değil de dediğim gibi aşağı inmen lazım genel olarak (bence).fabrika testleri demin de dediğim gibi düz ve tamamen sorunsuz yollarda yapılıyor.

Ayagı gazdan çekince görülen sıfır sadece anlık tüketimde mümkün olabiliyor tabiiki.Benim 5.8 yaktığım mesafe ankara-antalya arası 550 km lik bir mesafeydi.Ancak 'duruma göre' dememin nedeniyde buydu zaten.Rakım olarak antalya deniz seviyesinde olduğundan ,daha az yakmak mümkün olabiliyor.Antalya-ankara arası o kadar yakamıyorum.Toplamda belli bir yüksekliğe çıkmış olduğumdan dolayı.Sonuç olarak ''yerine göre'' ve mesafe ne olursa olsun fabrika verisinin altına düşülebillir,böyle birşey mümkün.
------------------------------------------------------------------------------
cruise control

cruise control konusuyla ilgili soruya cevap vermek gerekirse, çok kez denedim ancak 'ben' ekonomik gitmek istedigim zaman yaktığım yakıttan daha az yakmadı.Eger çok gazla oynayan,hızlanma egiliminde olan biriyseniz cruise control işe yarar ve ekonomik olur.Ama en ekonomik kullanım şekli 'kesinlikle' değildir.Siz normalde 110'la girdiğiniz bir rampadan aynı gaz seviyesiyle 100 veya 90 km bir hızla çıkabilirsiniz,sonra araba tekrar eski hızına duzlukte kavusur.Ancak cruise controldeyken 110 la girdiginiz rampada arabanız o hızı korumak ve hep 110 la gidebilmek için ekstradan gaza basar,hatta otomatik vitesse vites bile küçültür.Bu da yakışı direk etkileyen bir unsur,ama çok da konfor sunan bir teknoloji aynı zamanda.Sonuçta konfor verici ama orta derecede ekonomi sunan bir donanım...

yorumlarınız için teşekkürler. yol izmit zonguldak arası idi. GT'nin 100 KM ortalaması 8.41 , Toledo'nun ise 9.45 olarak gerçekleşti. 140 KM hızda GT 3500 Toledo ise 4100 devir çeviriyordu. :alkis:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri