Ben de Honda Civic 99 model 1.4 S var. Mars motoru ve ön takım disinda buyuk masraf yapmadim. Atiker bayinde lpg montaji yaptirken, oradaki calisan kaputu acti, yazilim felan yukledi iste. Abi senin araba temiz dedi. Motoru ve sanszimani ariza cikarsaydi, cekilmezdi bu araba. Bir de bu arabalarin kullanimi yumusak ve kolay oluyor, o yonden de iyi. Yalniz kaportasi narin, tok degil. Bu her kapiyi actigimda benim canimi sikan nokta oluyor. Ben ise 194 cm boyunda ve hafif kilolu omuzlari irice bir insanim. Honda plastik kalitesi olarak bana dayanmaz diye dusunuyorum.
Aklimda hep Avrupa arabası almak vardi. Dayimin 94 model Bmw 3.16 si var. Kullanimi hem direksiyon hem de pedal olarak Honda' ya göre sert. Birde direksiyonu cevirdigin zaman Honda hemen toparliyor, gezinmiyor. Bu ozellikleri iyi Honda' nın. Ama içi adi bir plastikten yapilma gibi, direksiyon simidinde ki deriyle, viteste ki deri soyulmus mesela. Bunlarin disinda kasisten gecerken alti surtuyor mesela, canimi sikiyor. Opel ya da Bmw alsam, bunlarin da motorunun belli bir km den sonra problem cikariyor diye duymustum. En azindan Honda' nin motorunun ariza cikarma ihtimali çok dusuk. Ne kadar saglam motorunun olduğunu biliyorum.
Kararsizim anlayacaginiz. Bu ilanda ki Insignia ' yi alsam, dediginiz gibi hava yastigi patladigina göre buyuk kaza yapmis olsa, bunun gorunmeyen masraflari çok tuzluya mal olur diye endisem var. Mesela bu arabalarin ekstra turbo masraflari olabilir. Sizce ne yapmaliyim ?