hondamı,astramı.?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence honda en azından o paket şu paket yok alıyorsun civic elegance bitiyor yada alıyorsun 1.8 civic hb bitiyor uğraştırmıyor o bu paket diye ki Toyota bunu en çok yapan otomobil firmaları arasında ben genelde donanım ve dizayn a bakarım benim için toyota iyi dizayn dan yapamıyor opel in dizaynları çok güzel fakat donanım hondaya göre kıyaslarsak düşük Civic Dream la Astra Enjoy u bile karşılaştırdığımızda bir çok fark var donanım da.

Eski bir konuyu deşmişsin:(

Geçenlerde yeni kasa civic kullanma imkanım oldu.Arabayı kötülemeyeceğim kendine göre artıları var ama vectrama binince aradaki farkı daha iyi anladım.Özellikle kavşaklara hızlı girince, civic panikliyor, kabinden çıtırtılar geliyor ve vectraya göre felaket yana yatıyor.Yaşı gereği benim aracımdada az çok ses var ama 2008 civicte daha çok ses olduğunu görünce, arabamdan gelen sesleri duymamaya başladım :)

Geçenlerde yeni kasa civic kullanma imkanım oldu.Arabayı kötülemeyeceğim kendine göre artıları var ama vectrama binince aradaki farkı daha iyi anladım.Özellikle kavşaklara hızlı girince, civic panikliyor, kabinden çıtırtılar geliyor ve vectraya göre felaket yana yatıyor.Yaşı gereği benim aracımdada az çok ses var ama 2008 civicte daha çok ses olduğunu görünce, arabamdan gelen sesleri duymamaya başladım :)

Vectra sonuçta..:)

o bu değilde Yeni Astra süper ya bu gün gittim baktımda dizeli de bir ay sonra geliyormuş

sedansa honda hb ise astra al

98 honda civic hb vardı bendede eskiden,bende çok memnundum.zaten bildiğiniz üzere japon otomobilleri az arıza çıkarır.ama şunuda söylemeliyim.bende hondadan opele bindiğimde.çok farklı gemişti sizin için ve diğer arkadaşlar için 2 markanın modelleriyle ilgili benim tecrübelerime bağlı + ve - lerini yazıyım.

honda 98 civic hb (1400cc)+motorunda hiç bi zaman hiç bir problem olmaz
+pek arıza çıkarmaz (bi arıza yaşamadım)
+az yakıyo
+servislari başarılı(özel ve yetkili)
- dışarının sesini,motor sesini içeri alır.sesli yani
- yol tutuşu opele göre baya kötü
-frenleri abs olmasına rağmen ZAYIF(OPELE GÖRE)
-elektronik aksam yok(aslında artısı olabilir)
opel astra bertone(2001) (1800 cc)+yol tutuş çok iyi
+frenleri çok başarılı(hondaya göre)
+motoru çok sessiz,yol sesini fazla içeri almıyo
+karoseri,kaportası sağlamlık hissi veriyo(hondaya göre)
-yakıt fazla yakıyo
- arıza (mesela bende bobin değişti)
-servisleri problemli(özel ve yetkili)
kısaca böyle..2000-2001 öncesi tüm marka ve modeller çok az arıza çıkarıyodu.2001-2010 modeller çok arıza çıkarıyor.onunda nedeni herşey elektronik olmaya başladı.
örnek:tornavida hiç bi zaman bozulmaz(mekanik arabalar(93 honda vardı bizde 215 binde sattık 15 yılda hiç bi problem çıkarmadı)..matkap(eninde sonunda problem çıkarır(elektronik aksamlı araçlar(2005-2010)araçlar marka farketmeksizin problem çıkarıyolar...bide yeni dediğim arabaların malzeme kalitesini düşürdüler.örnek 98 honda/2009 honda ...

benim tavsiyem,arıza az çıkaran ve malzeme kalitesi ve diğer özellikleriyle..ve fiyatıyla japon otomobilleri(mitsubishi(pek tutulmuyo türkiyede)subaru(oda pek tutulmuyo 2. eli zayıf)nissan(aynı şekilde)toyota ve honda türkiye en çok tutulan ve satan japon otolar.(saydığım japon arabalarının türkiyede tutulmaması kötü olduğunu göstermiyo.aksine hepsi hemen hemen aynı sağlamlıkta(arıza çıkarmama dayanıklılık olarak)ben toyotayı öneririm.not:alıcağınız arabayı almadan önce baya bi arştırın,özellikle şikayetimvar sitesine girin alıcağınız oto hakkında insanların şikayetlerini OKUYUN.(GÜZEL BİR VERİ olucaktır)

BİDE Bİ YORUM YAZARKEN YAZMAK OLSUN DİYEDE YAZMAMAK LAZIM,SORUYU SORAN KİŞİYE Bİ YARDIMDA BULUNACAKSA VE BU KONUDA SORULARI OLAN KİŞİLERE YARDIMI OLUCAKSA YAZMAK LAZIM. 2-3 SATIR YAZMAKTANSA YALANDAN YAZMAMAK LAZIM OKUYAN İNASNLARIN ZAMANINI ÇALMAMAMAK,BOŞU BOŞUNA GEYİK OKUMAKLA ZAMAN HARCAMAMALARINI SAĞLAMAK LAZIM.SÖZÜM herkese değil anlayanlar anlamıştır.(mesela: 'honda hoşuma gidiyor' 'dizaynını beğenmiyorum' '2 side ay nı segmet ya' bu tarz yazıları bence herkes kendi kendine düşünebiliyor.neden?niçin?farkı ne? dezavantajıne?kullandımı? avantajı ne? bunları yazmıycaksanız .yazmayın başka bişey.FORUM KİRLİLİĞNDEN BAŞKA BİŞEY OLMUYO!!!!

Son düzenleme:
Opeli çok gözünüzde büyütüyosunuz arkadaşlar , honda ilede opel bence kıyaslanmaz , honda her konuda bence opelden iyi , opelde sorun çıkartmıyorda çocuğa bakar gibi bakarsan sorun çıkartmıyor mızmız bir araba , ama japonlar öyle değil seni herkonuda tatmin ediyor sorun falanda çıkartmıyor.

Opeli çok gözünüzde büyütüyosunuz arkadaşlar , honda ilede opel bence kıyaslanmaz , honda her konuda bence opelden iyi , opelde sorun çıkartmıyorda çocuğa bakar gibi bakarsan sorun çıkartmıyor mızmız bir araba , ama japonlar öyle değil seni herkonuda tatmin ediyor sorun falanda çıkartmıyor.

katılıyorum japon arabaları baya sağlam oluyor.

Ben katılmıyorum çünkü opelde çok sağlam. Ama civic mi astra mı dersen çok düşünmek lazım ve kalite olarak değil tip olarak renk olarak hoşuna gideni yada fiyat olarak işine geleni seçmek lazım çünkü aralarında o iyi bu daha kötü diyecek kadar abartı bir fark bulamazsın birinin başka diğerinin başka artıları var sonuç ise ikisi de denk otomobiller

Geri