hondamı,astramı.?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
millet honda hayat onda diyip alıyor 3-5 aya kalmadan elden çıkarıyor...Demekki hayat mayat hikaye :)
2001 astram var egr valfi hariç problem yaşatmadı hee birde aküsü bitti :D

japon arabalarının içi beni dışı seni yakar, motorları gerçekten sağlam ve performanslıdır, az yakar. yağına suyuna bak yıllarca problemsiz binersin.genişlik ve konfor da vardır.
ama yol sesi, kaporta, sağlamlık, yol tutuş, güvenlik ve donanım tırt.
hele alman arabasına bindiğinde aldığın güvenlik hissi ve tokluğu hayatta bulamazsın.
99 1.6 ies civicde 120 hp. motor vardı. bastınmı hakkını verir de kocaman kasassı olmasına rağmen o motorun hakkını verecek bir yol tutuşu yok. araba güven vermiyor.
kasa 960 kg. civarında incecik saç yaslansan esniyor.
ilk uzun yol olarak ist. gittim ve döndüğüm gecenin sabahı sattım.
97 de sıfır aldığımız corolla GLİ de aynı idi 110 hp.motor, gerisi honda ile aynı.
anladım ki, arabayı araç olarak değilde kendinden bir parça olarak gören, arabadan beklentileri olan ve alman'a binen kişi; japon ve fransızla pek uyuşamıyor.

opel alınmazsa sadece yetkılı servıslerının bılgısızlıgı , becerıksızlıgı, para hırsı bürünmüşlüğü yüzünden alınmaz.

bende opel alırken honda civic le teredütte kalmıştım fakat neticede astrayı tercih ettim ve çok memnunum performance derseniz bence iki araçta aynı hondayıda kullandım.astranın aşağı kalır bir yanı yok hondada biraz spor havası var direksiyon simidi ve kokpit açısından yakıt olarak 2side anı 10 beygir bir fark var aralarında tamamen tarz ve kişisel ve zevke dayalı servis ve yedek parça derseniz hondada aynı opel de enazından sınırsız km garantisi var bunu unutmayın...

Aslında astra kullandım daha önce tadı damagımda misali benim düşüncem astra üzerine fakat arkadaşın bana bu şekil anlatması biraz kafamı bulandırdı bi anda .Alacagım astra 2003 comfort 1,6hb daha 68.000de kız gibi altarnatif olarak bide civic var 90.000de 2002 1,6 vtec oda ii durumda.Araştımama göre yakıtları aynı arabalar(benzinli 2side).Aslında bi arabadan beklentim konfor, saglamlık sürat cok önemli degil sakin bi kullanıcıyım birde arza acmasın başıma sürekli yeter.Bende malımın kıymetini bilen arabaya bakacak bi kişiyim yani bakımlarını eksik etmem sert kullanmam kesinlikle. Dedigim gibi arza vermesin sürekli önemli olan bu.

Ben çok kişiden duydum okudum opel sorunlu diye ama benim araçımda niye bi sorun çıkmıyor_? Hakan abi bi önceki sayfada yazdım gene yazıyorum, 2001 vectram var bakımlarını hiç eksik etmedim ve bana 9 sene boyunca tek masrafı akü oldu oda 2 kere sohbete daldım dörtlüleri açık unuttum bi şekilde aracı çalıştırdım ama ben bu konularda çok kılımdır bişey falan olur diye yeni akü taktım yani o bile belkide değştirmesem hala kullanıyor olucaktım.Bu memnuniyetten olucakki 2006 model combo aldım sonradan ama combomda turbo yag kaçırıyordu çok sıkıştırdıgımız için oluyormuş oda ben Opelden çok memnunum herkezede fiyatına göre tavsiye ederim..

2001 - 2005 civicler fena değil yenileri pek beğenmiyorum açıkçası neresini ellesen eline gelecek gibi duruyor. temiz binilmiş opelle olsun hondayla olsun kesinlikle sorun yaşamazsın.

güvensiz performans istiosan yok frene bastıımda durmasın kaza yaptıımda sağ çıkmasamda olur diosan honda yada toyota al.ama canını ve sevdiklerini seviosan opel al biz vectra b2 yi 9 sene kullandık 1,2 ufak sorun oldu ama çok ucuza yaptırdık.onun dışında tık demedi 1 gün yolda bırakmadı

güvensiz performans istiosan yok frene bastıımda durmasın kaza yaptıımda sağ çıkmasamda olur diosan honda yada toyota al.ama canını ve sevdiklerini seviosan opel al biz vectra b2 yi 9 sene kullandık 1,2 ufak sorun oldu ama çok ucuza yaptırdık.onun dışında tık demedi 1 gün yolda bırakmadı

Baştaki cümlede Toyota'yı dışarda tutalım bence :D
_________

Bende Astra diyorum. 'performans arıyorsan honda al' dediğinizde ne anlamadım , birisi 115 hp birisi 125 hp

Marka kıyaslamasıda yapacak olursak performans(opc),konfor,güvenlik,izolasyon,kalite her şey :OPEL > HONDA

Geri