İlk cezamı yedim :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ghent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ghent

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar yaklaşık 4-5 aydır egzozla problemsiz gezdikten sonra sonunda ben de yakalandım çevirmeye :) Aslında ilk çevirme değil,diğer 4-5 çevirmeden "orjinal" diyerek veya durdurulmadan,ikisinden de polis arkadaşlara egzoz hakkında bilgi verip,kendilerinin de egzoz yapmak istemesini dinleyip,geçmiştim ancak bu sefer ilginç birşey oldu..
Çevirme yapılan yerde polis bey zaten aracı görünce bağırmaya başladı "egzoz var al bunu al al" diye,geçtik sağa , gayet sakin ve insani bir şekilde aracın orjinal oldugunu anlatmaya çalıştık arkadaşla.Asıl ilginç olan bölüm ceza falan değil tabi,Polis arkadaşların aracın orjinal olduguna inanması,ancak yine de ceza kesmesi idi :) Arabayı epey inceledikten,kataloga bakıp,ruhsatta 1.6 Turbo opc ile eşleştiğini gördükten sonra,orjinal anack yapabileceğim birşey yok,sesi çok çıkıyor dedi memur bey.Burada kızmıştım çok..Orjinal ise madem nasıl yazıyorsunuz ceza dedim,"impreza da orjinal,ama onlarda bu egzoz bu araç için gereklidir yazısı var" diyerek sıyrılmaya çalıştı olaydan..Bu tür bir yazıyı nasıl alacağımı sordum,"Opele gidip araba orjinaldir yazısı al,veya TÜV e git,geçersen bu şekilde bir sorun olmaz,en kötü üniveristede incelenip,ruhsatın "dğer işlemler" bölümüne performans egzozu vardır" yazdır dedi...Ferrari olsa ne yapacaksınız sorusuna bir cevap veremeyen,ve anlamadığım bir şekilde "bu tür araçları almayacaksın o zaman,Opel Alman değil mi? Bu arabayı Alman yollarına uygun olarak yapıyorlar,burası Türkiye,alıyorsan cezasına da katlanıverirsin" diyen polis bey'e gerçekten gıcık olmuştum.Neyse tabiki orjinal olmadığı için fazla diretmeyip,en azından ikna edip muayene almadığımız için de şanslı oldugumuzu düşünüp , cezamızı alıp yola devam ettik. Zaten çevirme sırasında Mercedesten BMW ye bütün cam filmli ,angelli falan araçları alıp ceza fırtınası estirdiler.

Sizlere sorum şu, bu işletme dediği olay nasıl birşey , opelden kağıt alsam bile ruhsata geçmeyeceği için bir işe yaramaz diye düşünüyorum. Üniversiteye gidip ruhsata işletme olayı nasıl oluyor bu tür modları? Bilgisi olan varmı?

2.olarak da , aynı şekilde 2. kere yakalanırsam,sanırım araç otoparka çekiliyor,muayeneye gidip,geçtikten sonra temiz kağıdını götürüp aracı alıyorum..Peki 3.,4.,5. kez yakalanırsak ne oluyor?

Son düzenleme:
Geçmiş olsun emre.. çelişkili konuşan insanlar bir tür psikolojik rahatsizliğinin olduğunu gösterirmiş ayrica sen biraz insani duygularindan yoksun bir polis amcaya denk gelmişin (:

itü'de oto bilmem ne diye bi bina var.. araçların trafiğe uygun olduğuna falan bakılıyo yanlış bilmiyosam, mesela özel halk otobüsü yapıcan bi otobüsü, standartlarda yoksa o araç üniversite inceleyip rapor veriyo.. odtüde falanda vardır heralde

yalnız sizin egzoz orjinal deilse yapacak bişey yoktur tahminim

emrecim çok geçmiş olsun. öncelikle bu tür olaylar türkiyede çok malesef. öncelikle şöyle bi durum var diğerlerinde gerçekten çok iyi yırtmışsın çözümler ise laf kalabalığı haberin olsun. çok büyük paralar onlar. ondan dolayı bi düğme yapıp yeri gelip tam çalışıcak yeri gelip tam çalışıcak veya öyle bi sistem yapman gerekiyorki boşta egzoz çalışmıcak viteste iken çalışıcak bi sistem yapman gerekiyor. nedeni ise memur bey bu araçta ses yokki dediğinde basta görelim dedidiğinde ses çıkmaz ise ozaman fos olurlar kardeşim.

bu arada angel olayına şaşırdım kaldım normalde yasal değil angel far?

Çevreye, yüksek gürültü ile rahatsızlık vererek egonuzu tatmin ederken diğer insanlara kestiğiniz cezayı hiç düşünmüyorsunuz.
Polis görevini yapmış. Demekki o memurun yerinde olsaydınız, laf oyunlarıyla suça bir dayanak hazırlayıp görevinizi yapmayacaktınız.
Memurun işi kendine doğru geleni değil, kanuna uygun olanı yapmaktır.
Tabi para cezası hoş bir duygu değil, canınız yanmış.
Geçmiş olsun.

Emre öncelikle geçmiş olsun.Orginal olmayan egsozu ruhsata işletmek hem masraflı hemde cidden sağlam tanıdıkların olması gerekçesiyle yapılan bi işlem bildiğim kadarıyla,Mustafanın dediği gibi motorlu egsozlar var brodway vs gibi araçlarınsilecek motorunu susturuculardan birine monte edip merkezi kilit kumandası bağlatılıyor, istediğinde egsoz istenildiğinde sessizlik oluyor.Ama biraz bu işin içinde bir polise denk gelirsen bunuda anlıyorlar "nerde bunun düğmesi"diye soruyor,arkadaşımın aracında denk geldi ordan biliyorum.

Çevreye, yüksek gürültü ile rahatsızlık vererek egonuzu tatmin ederken diğer insanlara kestiğiniz cezayı hiç düşünmüyorsunuz.
Polis görevini yapmış. Demekki o memurun yerinde olsaydınız, laf oyunlarıyla suça bir dayanak hazırlayıp görevinizi yapmayacaktınız.
Memurun işi kendine doğru geleni değil, kanuna uygun olanı yapmaktır.
Tabi para cezası hoş bir duygu değil, canınız yanmış.
Geçmiş olsun.

İlk olarak,egomu tatmin etmek için hiçbir zaman şehir içinde,(otoban hariç) gazlayarak giden birisi değilim.Zaten çevirmeye de gazlarken,veya ortalıgı sese boğarken girmedim.Çevirmeden geçerken mecburen gaz verdiğimiz için tuttular.Hatta insanlar rahatsız olmasın diye,bina aralarından bile boşta geçmeye çalıştığım için onlarca kere arkadaki araçlardan "hadi yürüsüne lan altındaki arabaya bak,böyle mi kullanılır" gibi laflar duydum.İnsanlar rahatsız olmasın diye,sitelere girmiyor,arkadaşlarımı alacağım zaman " abi rahatsız olur insanlar,siz kapıya gelin" diyorum. Otobanda sürücüleri korkutup , trafik kurallarına uymayıp makas manyagı etmek yerine insanları,orta şeritten , yol boş ise de soldan normal bir şekilde gidiyorum. Yüzlerce kişi gibi,bağdat caddesine gidip egzozu bağırttıra bağırttıra basıp,milletin ilgi odağı haline gelmeye çalışmıyorum..Sonuç ne oluyor? Bu. Tabi şimdi soracaksınız,"o zaman nede takıyorsun" diye..Takıyorum,çünkü satılıyor.Takıyorum,çünkü piste çıkıp gazlayabiliyordum,önceden.

Dediğim gibi,kestiği ceza doğru tamam,buna bir lafım yok...Benim bozulduğum nokta polisin tutumu. "tamam bu araç orjinal olabilir,ancak burası Türkiye,orjinal de olsa böyle bir araba almayacaksın" ne demek? sana mı soracağım hangi aracı alacağımı? Aynı polis altımda 10 km öteden sesi gelen bir lamborghini olsa ne yapacaktı merak ediyorum..Ona da derdi,almasaydın bu aracı diye eminim. Ve diğer anlamadğım nokta,madem gidip bir şekilde işletiliyor ruhsata,o zaman neden yasak olmuyor? O zaman aynı ses çıkmıyor mu? Değişik. Ve dediğiniz gibi,eğer kendine göre doğru olanı değil,kanuna göre doğru olanı yapacaksa, ve araca orjinal diyorsa,hangi kanunda var "araçta tenkik değişikilk" olmadan ceza kesme? Araçta ne değişikliği var,yok bilmeden ne cezası kesiyor o zaman?Bu şimdi kendine göre doğru olanı yapmak değil de nedir?

Böyle ağır ithamlarda bulunmadan önce bence karşıdakini de bir dinleyin derim. Diğer insanların bana kestiği cezalar ne olacak? Yolda orjinal aracı ile giden maganda,yasal yani?

Son düzenleme:
bu araba satılırken kdv si ötv si mtv si alınırken problem yok sesi yükse kdiye mi ceza kesiyorlar bütçe açıklarını kapatıyorlar işte 60 lira 60 lira topluyorlar bu cezaları bence ek mtv vergisi olarak düşünmek gerek

geçmiş olsun öncelikle.sanki bitaraflarına gir.... o egsoz,geçen gün arabamı parlatmışım üstü açık yavaş yavaş gidiyorum hiç bir trafik ihlalı gaza basma felan yok insanların dikkatini çekmiyim diye müziğin bile sesini kısmıştım.o kadar trafiğin içinde emniyet müdürlüğünün önündeki adi trafikçi beni o sıkışık trafikte durdurdu trafiği kesti sağa çekti sola çekti herkesin içinde kendince azarlıyıp posta koymaya çalıştı oda olmadı plakalrın orjinal değil bağlıycam dedi yüzlerce aracın içinde sırf gıcık olduğu için yada dikkatini çektğim için beni dakikalarca uğraştırdı en son ters tepkiyle karşılşınca yürü bidaha göremiyim dedi bu nedir ya.eve gidene kadar okadar çok küfür ettimki sinirden yinede rahatlayamadım bunun gibi insanlıktan nasibini almamış şahsiyetlerin kafaları sadece rüşvete çalışanlar yüzünden polis görmek istemiyorum kin bağladım

Geri