İlk cezamı yedim :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ghent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle herkese keyifli forumlar. Modifiye görsel olsun işitsel olsun tamamen zevk işidir modifiye parçaların kimseye zararı olmamış bugüne kadar egzos sesinden kulağı sağır olan,ölen yahut yaralanan çıkmamıştır.Modifiye Sanattır her arabaya yapılmaz herkes yapamaz. Ayrıca egzosu filtreyi body kitleri spoileri kimse bedavaya vermiyor o parçaları alabilmek için ne kadar zaman çalışıp emek çekiyoruz bunada kimse karışamaz para benim araba benim.2saniye vınnnn diye bi ses duymak bazı insanların hoşuna gitmeyebilir onlara göre gürültü kirliliğidir anlarım ancak herkes herkesin zevkine saygı göstermek zorundadır. Şunuda belirtmek isterimki ; Birçok kazayı egzosum sayesinde atlattım. Defalarca gece dar ve karanlık sokaklardan geçtiğinizde malum görüş mesafeniz özellikle virajlarda çok düşük ne kadar yavaşta gitseniz önünüze çıkan bir çocuğu yada yurdum insanını fark edemeyebiliyorsunuz yada bir anda atlayabiliyor arabanın arkasından kamyonun arkasından vs.. İşte böyle anlarca önceden gelen egsoz sesimiz sayesinde insanları uyarmış ben geliyorum demiş oluyoruz ve bu birçok kişi farkında olmasada egzos hayat kurtarmış oluyor! Çok kaza gördük duyduk izledik park halinden yola çıkarken görüş açısı yoksa yola atlıyor ve gümmm... Oysa egzos olsa belkide bir arabanın geldiğini anlayacak ve yola atlamayacaktı. Bu söylediklerim en işlek caddelerdede en tenha ve karanlık sokaklardada geçerli. Sonuç olarak belirtmek istediğim şudurki : Arabanın orjinalini bozmak ne bir trafik suçudur nede ceza gerektirir. Patlak egzosla gezmiyorsak önümüzdeki aracın arka lastiklerini patlatacak keskinlikte öne doğru kılıç gibi çıkmış bir ön tampon eki yaptırmıyorsak 200db ses verip camları kapıları indirmiyorsak Benim jantıma spoilerıma egzosuma filtreme filmime Kısaca çevreye polise hiçbir zararı olmayan zevklerimede Allahın oğlu olsa karıştırtmam. Saygılar
Haklı olduğun yerler var ama çoğunda aynı fikirde olamayız. Genel anlamda benden saygı bekleyenler bana da saygı göstermek zorundadır. Gecenin köründe vatandaş hava atacak, zevk alacak diye çıkardığı aşırı gürültü ile beni rahatsız edemez, bende bu aşamada bana saygı göstermeyen o vatandaşa bana saygı göster derim. Ben kendi zevkim diye evimde yüksek sesle müzik dinleyemem, komşum rahatsız olur, ona saygısızlık yaparım diye düşünürüm. Toplu yaşamak için konulan kurallar, kanunlar yılların tecbübesi sonucu toplumların daha rahat yaşaması için konur. Yoksa herkes kendi kurallarını, kanunlarını uygulamaya kalkarsa ortaya büyük bir kaos çıkar ki bu durumda ortak yaşam, paylaşım güçleşir.

bence egzoz komple yasak olmalı. kımse takmasa kımse ımrenmez zaten. herkese yasak olmalı. ama boyle 4-5 ay gezılebılıyorsa bende takardım bır egzoz. ama yaptırımı sağlam olsa, ornegın cevreye rahatsızlıktan oturu 2 bın lıra para cezası gıbı... kımse takmazdı. kımse takmayı dahı dusunmezdı. bence sökmelisin. doğrusu bu. ama ben olsam bende takardım egzoz. herkese eyvallah, bana yok. yok oyle...

çevreyi o kadar rahatsız eden şeyden geçtikte sıra egzosa mı geldi ben severim egzos sesini beni rahatsız etmiyor...

bence egzoz komple yasak olmalı. kımse takmasa kımse ımrenmez zaten. herkese yasak olmalı. ama boyle 4-5 ay gezılebılıyorsa bende takardım bır egzoz. ama yaptırımı sağlam olsa, ornegın cevreye rahatsızlıktan oturu 2 bın lıra para cezası gıbı... kımse takmazdı. kımse takmayı dahı dusunmezdı. bence sökmelisin. doğrusu bu. ama ben olsam bende takardım egzoz. herkese eyvallah, bana yok. yok oyle...

Egzoz yasak,kimse takmıyor diyelim...Ferrariler,lambolar,porscheler ne olacak :) onlardan stock olarak o ses çıkarken yasal oluyor,bizim başımız kel mi :)

çevreyi o kadar rahatsız eden şeyden geçtikte sıra egzosa mı geldi ben severim egzos sesini beni rahatsız etmiyor...

Kesinlikle katılıyorum.Çevreyi çok düşündükleri için, şehrimin valisi,az önce TV8 de "3. köprü yapılırsa oradaki ağaçlara yazık olmayacak mı?" Sorusuna "İstanbul'un %45'i orman , sen biliyor musun kardeşim?" (yani kesilse de birşey olmaz diyor...) Ne çevresinden bahsediyorlar hala bu modifiye konularında anlamadım...Sokakta sözde çevre dostu otobüsler zehir gibi siyah duman ile geziyor,taktıgımız egzozlar onların yanında sessiz kalıyor bunlara bir değişiklik yok...Daha yüzlerce örnek verebilirim... Kaldı ki , pistte kullanmak için getirilen bu egzozlardan dolayı "rahatsızlık veriyor" diye pist kapatacak kadar da değişikler. Ben dediğim gibi,çok dikkat ettiğimi düşünüyorum bu konuda,evet egzozlu bir aracım var,ancak ego tatmin etmek için yerleşim birimlerinden gaza tabiri caiz ise dokunarak geçiyorum.

Ortada, alakasız bahanelerin arkasına saklanılıyor gibi bir durum var :).

Emre Gecmis olsun.

elbette ülkemizde celiskili cok sey var. Evo yu tanimayipta "Subarumu bu, arka kanadi orjinal olsun" diyerek baglanan caddede cok arac biliyorum.

Cevre kirliligi OK buna bende katiliyorum, hatta Orjinal ses sistemini degistiren, amfi + Subwoofer takan arkadaslarada ceza kesildigine sahit oldum. Hadi onada TAMAM diyelim.

Tamam uygulansin ama herkeze uygulansin.

Belediye otobüsünün ekzozlarindan cikan o pis siyah dumani atmasinada ceza kessinler veya Secim otobüs, minibülerin tepesine konulan haporlorlari da yasaklasinlar.

Kanunlar herkeze esit olmalidir ve halk, neyi yaparsa nasil ceza alcagini bilmeli, cezai uygulamalari yapan sahislarin INSIYATIFINE göre olmamalidir.

Haklı olduğun yerler var ama çoğunda aynı fikirde olamayız. Genel anlamda benden saygı bekleyenler bana da saygı göstermek zorundadır. Gecenin köründe vatandaş hava atacak, zevk alacak diye çıkardığı aşırı gürültü ile beni rahatsız edemez, bende bu aşamada bana saygı göstermeyen o vatandaşa bana saygı göster derim. Ben kendi zevkim diye evimde yüksek sesle müzik dinleyemem, komşum rahatsız olur, ona saygısızlık yaparım diye düşünürüm. Toplu yaşamak için konulan kurallar, kanunlar yılların tecbübesi sonucu toplumların daha rahat yaşaması için konur. Yoksa herkes kendi kurallarını, kanunlarını uygulamaya kalkarsa ortaya büyük bir kaos çıkar ki bu durumda ortak yaşam, paylaşım güçleşir.

Savaş beye katılıyorum..Evim Bursayı bilerler için söylüyorum Bursa Mudanya yolu üzerinde gece 12 den sonra uyutmayan egsozlara tuhaf abartılı seslere zamanla alıştık ama bazen öyle sesler çıkartan araçlar geçiyorki sağır olsan duymaman değil
Minik bebeğimiz uykusundan korkudan ağlayarak uyanıyor..
özellikle hyundai tarzı kamyonetlere takılan ıslık şeklinde garip bir ses çıkaranlar varki bazuka olsa elimdede sıksam herife öyle sinirleniyorumki anlatamam. Hepsini mecbur Allaha havale ediyorum..
Toplum içinde yaşıyorsak topluma uygun yaşamak lazım...

Geri