Haklı olduğun yerler var ama çoğunda aynı fikirde olamayız. Genel anlamda benden saygı bekleyenler bana da saygı göstermek zorundadır. Gecenin köründe vatandaş hava atacak, zevk alacak diye çıkardığı aşırı gürültü ile beni rahatsız edemez, bende bu aşamada bana saygı göstermeyen o vatandaşa bana saygı göster derim. Ben kendi zevkim diye evimde yüksek sesle müzik dinleyemem, komşum rahatsız olur, ona saygısızlık yaparım diye düşünürüm. Toplu yaşamak için konulan kurallar, kanunlar yılların tecbübesi sonucu toplumların daha rahat yaşaması için konur. Yoksa herkes kendi kurallarını, kanunlarını uygulamaya kalkarsa ortaya büyük bir kaos çıkar ki bu durumda ortak yaşam, paylaşım güçleşir.Öncelikle herkese keyifli forumlar. Modifiye görsel olsun işitsel olsun tamamen zevk işidir modifiye parçaların kimseye zararı olmamış bugüne kadar egzos sesinden kulağı sağır olan,ölen yahut yaralanan çıkmamıştır.Modifiye Sanattır her arabaya yapılmaz herkes yapamaz. Ayrıca egzosu filtreyi body kitleri spoileri kimse bedavaya vermiyor o parçaları alabilmek için ne kadar zaman çalışıp emek çekiyoruz bunada kimse karışamaz para benim araba benim.2saniye vınnnn diye bi ses duymak bazı insanların hoşuna gitmeyebilir onlara göre gürültü kirliliğidir anlarım ancak herkes herkesin zevkine saygı göstermek zorundadır. Şunuda belirtmek isterimki ; Birçok kazayı egzosum sayesinde atlattım. Defalarca gece dar ve karanlık sokaklardan geçtiğinizde malum görüş mesafeniz özellikle virajlarda çok düşük ne kadar yavaşta gitseniz önünüze çıkan bir çocuğu yada yurdum insanını fark edemeyebiliyorsunuz yada bir anda atlayabiliyor arabanın arkasından kamyonun arkasından vs.. İşte böyle anlarca önceden gelen egsoz sesimiz sayesinde insanları uyarmış ben geliyorum demiş oluyoruz ve bu birçok kişi farkında olmasada egzos hayat kurtarmış oluyor! Çok kaza gördük duyduk izledik park halinden yola çıkarken görüş açısı yoksa yola atlıyor ve gümmm... Oysa egzos olsa belkide bir arabanın geldiğini anlayacak ve yola atlamayacaktı. Bu söylediklerim en işlek caddelerdede en tenha ve karanlık sokaklardada geçerli. Sonuç olarak belirtmek istediğim şudurki : Arabanın orjinalini bozmak ne bir trafik suçudur nede ceza gerektirir. Patlak egzosla gezmiyorsak önümüzdeki aracın arka lastiklerini patlatacak keskinlikte öne doğru kılıç gibi çıkmış bir ön tampon eki yaptırmıyorsak 200db ses verip camları kapıları indirmiyorsak Benim jantıma spoilerıma egzosuma filtreme filmime Kısaca çevreye polise hiçbir zararı olmayan zevklerimede Allahın oğlu olsa karıştırtmam. Saygılar