İlk soğuk çalıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alfonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alfonso

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Merhaba herkese öncelikle.Aracım Astra G 1.6 16V benzinli otomatik vites arac ilk çalıştırmada 2500 devre kadar çıkıyor yırtılıyor böyle tabiricaitse sonra hemen iniyor 1 in üstüne sonra ufak ufak iniyor 1 in altına ama bunu her zaman yapmıyor hava derecesi bu aralar soguk ve hep aynı sogukluk o yüzden bigün öyle 3-5 gün 1500 devre kadar çıkıyor normal sonra bazen ilk calıştırmada 2500 e çıkıyor bu neden böyle yardımcı olursanız sevinirim bide bazen duman çıkıyor çok yoğun bir duman ilk çalıştırmada beyazımsı felan baya bir yoğun duman aman hemen kesiliyor sonra duman felan kalmıyor .Yardımcı olursanız sevinirim

Beyaz duman soğuk havadaki nemden dolayı olur ısınınca kesildiği için kafaya takmayın. Devir dalgalanması için 1.6 motorları bilmiyorum ama daha önceki clio da gaz kelebeği bozulmuştu yazdığınızı aynısı oluyordu giderkende gazda çekince yavaş yavaş düşüyordu devir buraya baktırabilirsiniz anlayan arkadaşlar daha net yazarlar.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba herkese öncelikle.Aracım Astra G 1.6 16V benzinli otomatik vites arac ilk çalıştırmada 2500 devre kadar çıkıyor yırtılıyor böyle tabiricaitse sonra hemen iniyor 1 in üstüne sonra ufak ufak iniyor 1 in altına ama bunu her zaman yapmıyor hava derecesi bu aralar soguk ve hep aynı sogukluk o yüzden bigün öyle 3-5 gün 1500 devre kadar çıkıyor normal sonra bazen ilk calıştırmada 2500 e çıkıyor bu neden böyle yardımcı olursanız sevinirim bide bazen duman çıkıyor çok yoğun bir duman ilk çalıştırmada beyazımsı felan baya bir yoğun duman aman hemen kesiliyor sonra duman felan kalmıyor .Yardımcı olursanız sevinirim

Hava sıcaklığına göre ilk çalıştırmada devir değişiklik gösterebilir enjektörlü arabalarda bu gayet normal. 3 bin devirle başlayan motorlar gördüm eksi derecelerde

Bazen dikkatimi çekiyor bakıyorum mesela duman kesilmiyor 90 derecede olsa havalar 3-4 derece arası şu aralar ama su eksiltme yok yağ eksiltmeside kitapçığındaki gibi yani 1000 km de 250gram kitapçığında 1000km de 0,6 diyor onda sorun yok ince bir duman bu egzoz buharımıdır?

Geri